Antena 3 Actualitate Etnobotanice la BAC. Un tânăr din Focşani, prins cu un memorator, avea plicuţele cu plante uscate în buzunar

Etnobotanice la BAC. Un tânăr din Focşani, prins cu un memorator, avea plicuţele cu plante uscate în buzunar

de Antena3.ro    |    04 Iul 2012   •   17:30
Etnobotanice la BAC. Un tânăr din Focşani, prins cu un memorator, avea plicuţele cu plante uscate în buzunar

Un elev de la Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" din Focşani, eliminat de la examenul de bacalaureat după ce asupra lui a fost găsit un memorator, avea în buzunare mai multe plicuri cu etnobotanice, informează Mediafax. Astfel, pe numele tânărului au fost întocmite actele premergătoare pentru cumpărare sau deţinere de droguri.
   
Preşedintele centrului de examinare de la Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" din Focşani, Mihaela Horeangă, a declarat că elevul avea asupra lui mai multe pliculeţe, jandarmul care păzea centrul fiind sesizat să intervină.
   
"L-am surprins umblând în buzunar. Avea asupra lui o cărticică în care se găseau rezolvări la toate disciplinele, mai puţin la istorie (proba la care dădea examen - n.r.), dar a fost considerat corp delict. Ei au fost înştiinţaţi şi au şi semnat că nu au voie în sala de examen cu astfel de materiale. Atunci, s-a descoperit că avea asupra lui ceva de învelit şi mai multe pliculeţe. A fost înştiinţat jandarmul care s-a ocupat de acest aspect", a precizat Horeangă.
   
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean, căpitan Sorin Hunea, asupra tânărului, care are 17 ani, au fost găsite "şase pliculeţe din material plastic, conţinând plante uscate, mărunţite, de culoare verde închis şi o rolă de hârtie pentru confecţionat ţigarete".
   
"Tânărul a precizat că a cumpărat pliculeţele în urmă cu două săptămâni, de la un magazin din municipiul Constanţa, pentru consum propriu. Bunurile au fost ridicate, în vederea efectuării cercetărilor. Celui în cauză i-au fost întocmite actele premergătoare săvârşirii infracţiunii de cumpărare sau deţinere de droguri pentru consum propriu, fără drept", a declarat căpitanul Hunea.
   
Pliculeţele vor fi trimise la un laborator din Bucureşti, pentru analiză.
   
În judeţul Vrancea, un absolvent de liceu care a susţinut examenul de Bacalaureat la Centrul de examinare de la Colegiul Naţional Al. I. Cuza, din Focşani, a fost eliminat din sala de examen după ce asupra lui a fost găsit un memorator.
   
Candidatul a susţinut examenul de Bacalaureat la disciplina Istorie, însă din memorator lipseau chiar paginile referitoare la această materie.
   
Inspectorul şcolar general din Vrancea, Vasilica Zaharia, a declarat că, deşi subiectele la istorie nu au fost găsite în materialul ajutător, absolventul tot a fost eliminat, conform metodologiei de examen, în condiţiile în care nu avea voie să intre în sala de examen decât cu pix, creion şi cartea de identitate.
   
Memoratorul elevului a fost confiscat.
  

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close