Antena 3 CNN Actualitate Etnobotanicele nu mai pot fi comercializate în Iaşi, a decis primarul municipiului

Etnobotanicele nu mai pot fi comercializate în Iaşi, a decis primarul municipiului

Etnobotanicele nu mai pot fi comercializate în Iaşi, a decis primarul municipiului
Sursa foto: Intact Images
18 Noi 2010   •   19:01

Ieşenii îşi iau adio de la magazinele de vise. Primarul Gheorghe Nichita a interzis comercializarea produselor etnobotanice în oraş şi ameninţă că va da în judecată firmele care vând astfel de produse.

Gheorghe Nichita a precizat că a emis această dispoziţie în municipiul Iaşi, după ce zeci de tineri au ajuns la spital în urma consumului de produse etnobotanice, relatează Mediafax.

Primarul a spus că sunt vizate cinci societăţi comerciale care deţin "magazine de vise", care vor fi acţionate în instanţă pentru a anularea autorizaţiilor de funcţionare. Firmele vizate sunt SC Bocelina SRL, SC Com Har SRL, SC Pricod Corporation SRL, SC Planto Calm SRL şi SC Bad Boys 4 Life.

Dispoziţia primarului Nichita are caracter temporar, având în vedere că va fi elaborat un regulament privind comercializarea de produse etnobotanice, care va fi supus aprobării Consiliului Local.



"Până la reglementarea prin hotărârea Consiliului Local Iaşi, pe teritoriul administrativ al municipiului Iaşi se interzice comercializarea, distribuirea, oferirea gratuită, transmiterea sau intermedierea transmiterii plantelor, produselor vegetale şi a substanţelor care, prin forma ambalajului, conţinut, prezentare, instrucţiuni de utilizare, publicitate sau denumire, induc sau pot induce ideea că utilizarea acestora ar putea avea efecte similare celor ale plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante sau psihotrope", se arată în dispoziţia primarului din Iaşi.

În ultimele săptămâni zeci de tineri au ajuns la spital, după ce au consumat produse etnobotanice. Medicii ieşeni de la Spitalul de Urgenţe, dar şi reprezentanţi ai PNL şi PDL Iaşi au cerut primăriei să interzică funcţionarea magazinelor care vând etnobotanice în municipiu.

Braşovul şi Bârladul au interzis, de asemenea, comercializarea produselor etnobotanice. În plus, Primăria Suceava încearcă să închidă magazinele care comercializază aceste produse.

Un magazin din sectorul 6 al Capitalei, care comercializa substanţe etnobotanice, a fost demolat săptămâna trecută. În urma sesizărilor făcute de către cetăţeni, în ultimele zile, mai multe magazine situate în vecinătatea unor instituţii de învăţământ au fost închise de autorităţi.

De curând un alt magazin de acest fel din Bucureşti a fost închis deoarece se afla la nici zece metri de intrarea în liceul "Eugen Lovinescu".

De asemenea, consilierii locali din sectorul 6 au aprobat, marţi, un proiect privind interzicerea comercializării substantelor halucinogene, etnobotanice şi asimilate acestora.

×
Subiecte în articol: Iași etnobotanice Gheorghe Nichita
Parteneri
Sondajul care cutremură scena politică. Se schimbă tot
x close