Antena 3 CNN Actualitate Eugen Bădălan, fost șef al Statului Major al Forțelor Armate: "Obiectivul lui Putin este să controleze energia electrică a Ucrainei"

Eugen Bădălan, fost șef al Statului Major al Forțelor Armate: "Obiectivul lui Putin este să controleze energia electrică a Ucrainei"

Eugen Bădălan, fost șef al Statului Major al Forțelor Armate, este de părere că obiectivul lui Vladimir Putin este să controleze energia electrică a Ucrainei.

Eugen Bădălan, fost șef al Statului Major al Forțelor Armate: "Obiectivul lui Putin este să controleze energia electrică a Ucrainei"
Sursa foto: Hepta
de Silvia Preda    |    04 Mar 2022   •   16:46

"Nu sunt în mintea lui Putin, nici a unuia din oligarhii din camarila acestuia, nici nu am capacități premonitorii, dar analizând informațiile pe care le am la dispoziție cred că nu se pune problema pericolului nuclear care s-ar putea naște în urma atacării sau ocupării acestor centrale.

Cred că obiectivul lui Putin este altul. Să ocupe toate centralele nucleare din Ucraina pentru că Ucraina își asigură cea mai mare parte a energiei electrice din aceste centrale.

Mai mult decât atât, Ucraina a fost exportator de energie electrică și cred că obiectivul lui Putin este să controleze energia electrică a Ucrainei și să mai inducă încă o presiunea asupra țărilor europene prin încetarea exportului de energie electrică din Ucraina", a spus el la Antena 3.

Separatiștii din Transnistria cer recunoașterea internațională ca stat

Reprezentanții așa-numitei republici transnistrene au emis un document în care solicită autorităților de la Chișinău să recunoască regiunii respective "dreptul la autodeterminare" și să stabilească "relații diplomatice" cu aceasta.

"Cred că Putin și-a propus ca obiectiv maximal să ocupe Ucraina până la Nipru, să văduvească Ucraina de ieșirile la Marea Azov și Marea Neagră și grupul operativ pe care îl are în Transnistria va fi un punct de sprijin pentru el ca să își îndeplinească aceste obiective", a mai spus Eugen Bădălan.

"Cred că nu se poate repeta situația din Ucraina. Cred că dacă Putin și-a propus să includă în teritoriile dinspre Marea Neagră, să facă joncţiunea cu Transnistria, Transnistria va face această joncțiune", a opinat fostul șef al Statului Major al Forțelor Armate.

×
Parteneri
Sursa infectării în cazul marelui actor Florin Piersic
x close