Antena 3 CNN Actualitate Eugen Iancu, tatăl unei victime, reacție după sentința definitivă din Dosarul Colectiv: "Pentru noi, care ne-am pierdut copiii, e un moment de liniște"

Eugen Iancu, tatăl unei victime, reacție după sentința definitivă din Dosarul Colectiv: "Pentru noi, care ne-am pierdut copiii, e un moment de liniște"

Eugen Iancu, președintele Asociației Colectiv și tatăl unui tânăr care şi-a pierdut viața în incendiul din Clubul Colectiv a avut prima reacție după pronunțarea sentinței definitive de astăzi.

Eugen Iancu, tatăl unei victime, reacție după sentința definitivă din Dosarul Colectiv: "Pentru noi, care ne-am pierdut copiii, e un moment de liniște"
Sursa foto: Hepta
de Mia Lungu    |    12 Mai 2022   •   15:07

Eugen Iancu a declarat, în exclusivitate pentru Antena 3, că cel mai dureros lucru, după șase ani și jumătate de la incendiul din Colectiv, este că prea puține lucruri s-au schimbat în România.

"Mă bucur că avem un final. Pentru noi, care ne-am pierdut copiii e un moment de liniște. Putem să respirăm un pic.

A fost o zbatere. O încercare permanentă că vom atrage atenția autorităților, statului, că trebuie să identificăm greșelile, vinovațîi, că trebuie să ii pedepsim și să construim. După 6 ani jumate avem un prim răspuns al Justiției. 

Avem acțiunea autorităților post-incendiu. Trebuie să știm de ce intervenția a fost cum a fost, de ce reprezentanții statului s-au opus în primele 5 zile că răniții să beneficieze de un tratament corect în spitalele europene. Și pentru asta au fost bani privați, de la intreărinderi și oameni care s-au oferit să plătească. Avem foarte multe lucruri de aflat și schimbat", a spus Eugen Iancu.

Sentință definitivă în Dosarul Colectiv. Cristian Popescu Piedone şi patronii clubului, condamnaţi la închisoare

Sentinţă definitivă în dosarul Colectiv. Judecătorii de la Curtea de Apel Bucureşti au decis, definitiv, condamnarea patronilor clubului Colectiv, dar şi a primarului Cristian Popescu Piedone.

Astfel, primarul Cristian Popescu Piedone a fost condamnat la patru ani de închisoare, în timp ce Costin Mincu, patronul clubului, a fost condamnat la 8 ani de închisoare, Paul Gancea - 6 ani şi 4 luni, iar Alin George Anastescu a fost condamnat la 11 ani şi 8 luni de închisoare cu executare.

Pirotehniştii Marian Moise şi Viorel Zaharia au fost condamnaţi la 6 ani şi 10 luni.

Cristian Mihai Niţă, directorul firmei de artificii, a fost condamnat la 2 ani şi 6 luni.

Antonina Radu, pompier al ISU Bucureşti, a primit 8 ani şi 6 luni de închisoare, în timp ce pompierul George Matei a fost condamnat la 8 ani şi 8 luni de închisoare.

Klaus Iohannis, despre decizia în cazul Colectiv: "Mulți suferă pentru că justiția nu a dat un verdict"

Președintele Klaus Iohannis a declarat astăzi că mulți dintre cei care au avut de suferit de pe urma incendiului de la Colectiv încă suferă, chiar și după aproape 7 ani, pentru că justiția nu a dat un verdict.

Întrebat ce părere are despre situația deciziei din cazul Colectiv, președintele Klaus Iohannis a spus că e timpul să fie dat un verdict.

"Eu cred că este timpul să avem o hotărâre definitivă pe această speță, ca să știm cum evaluează justiția română ceea ce s-a întâmplat atunci. A fost o o tragedie imensă și familiile celor care au căzut victimele acelui incendiu suferă până în ziua de astăzi și mulți suferă, fiindcă pur și simplu justiția nu a dat un verdict. Deci așteptăm cu toții acest verdict", a spus Iohannis.

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close