Antena 3 CNN Actualitate Eugen Nicolicea: Preşedintele Iohannis a încălcat ultima decizie a CCR prin refuzul de a numi propunerile de miniştri

Eugen Nicolicea: Preşedintele Iohannis a încălcat ultima decizie a CCR prin refuzul de a numi propunerile de miniştri

Eugen Nicolicea: Preşedintele Iohannis a încălcat ultima decizie a CCR prin refuzul de a numi propunerile de miniştri
24 Apr 2019   •   10:51

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a susţinut, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis a încălcat ultima decizie a Curţii Constituţionale prin refuzul de a numi noii miniştri. 

"După cum aţi văzut, domnul preşedinte nu este prima dată când încalcă deciziile CCR şi a făcut-o din nou, (...) ultima decizie a CCR în care avea nişte obligaţii. Nu le-a respectat. (...) A încălcat ultima decizie a Curţii cu privire la conflictul juridic de natură constituţională privind remanierea miniştrilor", a afirmat Nicolicea, la Parlament. 

El a spus că preşedintele Iohannis a respins propunerile "pentru că a mai refuzat şi altădată şi şi-a permis să încalce în continuare Constituţia". 

Întrebat dacă ar trebui sesizată CCR, Nicolicea a precizat că acest lucru "urmează să decidă cei care au dreptul de a face sesizarea". 

Social-democratul a declarat că nu a auzit argumentele şefului statului privind respingerea propunerii sale la Ministerul Justiţiei. 

Despre propunerile de interimari pentru cele trei portofolii, el a subliniat că premierul Viorica Dăncilă a respectat Constituţia. 

Cu privire la o posibilă restructurare a Guvernului, Eugen Nicolicea a arătat că "restructurările nu se fac pentru rezolvarea conflictelor juridice de natură constituţională". 

Marţi, preşedintele Klaus Iohannis a declarat că remanierea guvernamentală propusă de PSD este "un fel de farsă", precizând că nu o acceptă "aşa cum a fost propusă". Premierul Viorica Dăncilă îi propusese pentru Ministerul Justiţiei pe deputatul Eugen Nicolicea, pentru Ministerul Fondurilor Europene - pe deputata Oana Florea, iar pentru Ministerul pentru Românii de Pretutindeni - pe senatorul Tit-Liviu Brăiloiu.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Eugen Nicolicea CCR Iohannis Klaus Iohannis
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close