Antena 3 CNN Actualitate Eugen Preda, despre incidentul de la mall: "A fost o înscenare premeditată, născută din invidie"

Eugen Preda, despre incidentul de la mall: "A fost o înscenare premeditată, născută din invidie"

Eugen Preda, despre incidentul de la mall: "A fost o înscenare premeditată, născută din invidie"
Sursa foto: Eugen Preda
23 Feb 2009   •   16:34

Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 6 au respins, luni, cererea de arestare a interlopului Eugen Preda, implicat în scandalul de sâmbătă seară de la un mall din Capitală.
Potrivit deciziei, Eugen Preda va fi cercetat în stare de libertate. Sportivul a dat câteva lămuriri în legătură cu incidentul de sâmbătă seară. "Eu am vrut să plătesc la recepţie, am recunoscut că s-a greşit. Am parcat şi erau doi bodyguarzi în faţă, care au căutat nod în papură. Eu am încercat să evit acest conflict. Am aşteptat să vorbesc cu domnul Bogdan Oprea, dar el nu a vrut să aibă un dialog, a reacţionat violent. El a dat tonul la incident. Camerele pot confirma că eu sunt nevinovat" a spus acesta.

Aceeaşi decizie de judecare în libertate a fost luată şi în cazul altor trei bărbaţi reţinuţi în acelaşi caz.
Avocatul lui Eugen Preda a declarat că acesta va cere în instanţă daune pentru modul în care a fost tratat de agenţii de pază ai mall-ului. "Este o înscenare, ceva premeditat. Eram în continuare arestat dacă s-ar fi întâmplat cu spun cei de la BGS. Eu sunt sportiv de performanţă, se nasc invidii de la sport. Au zis "Hai să îl batem pe Eugen Preda, că e un sportiv de performanţă şi ne facem faimă pe seama lui." a declarat, la rândul său, Preda.
La rândul lor, rudele interlopului sunt convinse de nevinovăţia acestuia şi spun că scandalul ar fi fost provocat de şeful firmei de securitate.
În tot acest timp, imaginile surprinse de camerele de supraveghere ale mall-ului nu pot fi folosite în instanţă, fiindcă nu au autorizare din partea Autorităţii Naţionale pentru Supravegherea şi Protecţia Datelor cu Caracter Personal.
Tot în cursul zilei de luni, ministrul Internelor, Dan Nica, a anunţat măsurile care s-au luat împotriva lui Eugen Preda. Potrivit ministrului, Preda a fost demis atât din funcţia pe care o deţinea la Ministerul Internelor, cât şi din cadrul clubului Dinamo.
De asemenea, Dan Nica a anunţat că a dispus Corpului de control al Ministerului să facă o anchetă la clubul Dinamo din Braşov, în urma incidentului de sâmbătă seara.
Eugen Preda era legitimat la clubul Dinamo Braşov şi a fost de patru ori campion mondial la wushu. Chiar dacă se află în relaţii strânse cu lumea interlopă, el a reuşit să-şi păstreze până acum statutul de poliţist. Aceasta fiindcă, spun oficialii clubului Dinamo, nu au ştiut nimic de trecutul său violent. Potrivit declaraţiilor lui Preda, sportivul a demisionat în cursul zilei de luni. "Nu m-a obligat nimeni să demisionez, aşa am considerat că trebuie să procedez."
Reprezentanţii firmei de pază care asigură securitatea mall-ului spun că angajaţii lor erau permanent ameninţaţi de gruparea condusă de Preda.
Duminică seara, Judecătoria Sectorului 6 a decis ca trei dintre persoanele reţinute să fie cercetate în stare de libertate. Antena3.ro

×
Subiecte în articol: magistrati
Parteneri
Klaus Iohannis iese la pensie. Postul său de profesor va fi scos la concurs
x close