Antena 3 CNN Actualitate Eugen Teodorovici anunţă lansarea unei campanii ample pe tema Codurilor fiscal şi de procedură fiscală

Eugen Teodorovici anunţă lansarea unei campanii ample pe tema Codurilor fiscal şi de procedură fiscală

Eugen Teodorovici anunţă lansarea unei campanii ample pe tema Codurilor fiscal şi de procedură fiscală
04 Iun 2018   •   18:07

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat luni, în plenul Camerei Deputaţilor, că din luna iunie a acestui an va iniţia "o amplă campanie" pe tema Codurilor fiscal şi de procedură fiscală, care se va concretiza în final printr-un pachet legislativ nou, modern, uşor de înţeles.

"Mi-am propus ca în luna iunie a acestui an să iniţiez o campanie amplă a celor două Coduri - fiscal şi de procedură fiscală, articol cu articol, alături de toţi colegii din Senat, Camera Deputaţilor, din comisiile parlamentare de specialitate şi de toţi actorii sau structurile şi organizaţiile reprezentative pentru mediul economic, pentru ca până în toamnă să venim cu un pachet legislativ nou, modern, uşor de înţeles şi de aplicat. Mai mult, doresc să venim cu o nouă iniţiativă legislativă care să elimine eventualele abuzuri ale oricărei guvernări. Cum? Printr-o prevedere clară în baza căreia modificările asupra celor două Coduri să poată fi delimitate din punct de vedere al competenţelor, doar Parlamentul să aibă dreptul de a adăuga, iar Guvernul să se limiteze la măsurile de simplificare şi eficientizare", a explicat Teodorovici.

El a făcut un apel pe această cale la experienţa tuturor colegilor din Parlament, inclusiv către autorii moţiunii simple "Harababura fiscală PSD-ALDE te lasă fără banii tăi de pensie!", dezbătută luni în Camera Deputaţilor, să facă dovada adevăratei responsabilităţi politice şi să vină cu propuneri măcar în domeniile de competenţă, "dacă acestea există, şi să lase deoparte plăcerea jocului asociativ de cuvinte menit a crea doar circ pe scena politică a României". 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Eugen Teodorovici ministrul finantelor
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close