Antena 3 CNN Actualitate Eugen Teodorovici confirmă: Ionuţ Mişa, şef la ANAF

Eugen Teodorovici confirmă: Ionuţ Mişa, şef la ANAF

Eugen Teodorovici confirmă: Ionuţ Mişa, şef la ANAF
28 Mar 2018   •   14:44

Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a confirmat miercuri că există o propunere făcută către premierul Viorica Dăncilă de numire a lui Ionuţ Mişa în funcţia de şef al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF).

Întrebat despre demiterea a 25 de şefi ANAF, Teodorovici a spus: "În mod normal, nu comunicăm decât ceea ce apare în Monitorul Oficial, dar pot să vă confirm doar faptul că este o propunere făcută către doamna prim-ministru de numire a domnului Ionuţ Mişa în funcţia şef la ANAF".

Potrivit ministrului, evaluări trebuie să fie făcute în permanenţă, pentru că ANAF este o structură extrem de importantă a statului, de a cărei activitate depinde cam tot ce înseamnă economie în această ţară şi nu numai. "Viitoarea conducere va veni cu un program clar de măsuri de schimbare a situaţiei, de idei şi soluţii care să ducă la o abordare mult mai corectă, eficientă şi nu numai, şi acel dialog cu mediul economic şi cu fiecare contribuabil aşa cum trebuie să fie", a declarat Teodorovici, la Parlament.

"Discutăm despre întreaga situaţie, în momentul în care apare în Monitorul Oficial decizia de numire a dlui Ionuţ Mişa ca şef al ANAF, după aceea discutăm şi despre argumentele care au stat la baza deciziei", a completat ministrul Finanţelor.

Eugen Teodorovici a anunţat, în context, că partea de deficit de 5,4 miliarde de lei pe primele două luni de zile se încadrează în ţinta de deficit pe primul trimestru al acestui an. "Deci suntem în grafic. Îngrijorat eşti obligat să fii ca ministru de Finanţe în fiecare zi. Chiar şi dacă nu ai vreun astfel de deficit", a adăugat el.

Întrebat despre discuţiile cu angajaţii de la ANAF care erau peste program, Eugen Teodorovici a apreciat că aceasta este o chestiune normală şi care va continua.

"Nu închid pe nimeni în birou, dar este normal ca aceia care sunt numiţi pe funcţii de demnitate publică şi nu numai, chiar şi directori generali şi nu numai, să petreacă la birou cât timp este necesar pentru ca problemele curente să fie rezolvate într-un timp cât mai scurt. Nu lăsăm problemele cu soluţii pentru a doua zi, dacă le putem rezolva în această zi, cred că este o abordare corectă şi de bun simţ. Nu ţine nimeni cu forţa pe nicio funcţie, dacă un anumit mod de lucru nu îi convine cuiva. (...) Mi-am asumat o astfel de funcţie, sunt responsabil, la fel şi şefii ANAF", a spus ministrul Finanţelor.

De asemenea, întrebat despre controlul marilor averi de către ANAF, Teodorovici a spus: "Acum, cu noua conducere, o să aibă un timp foarte scurt pentru a prezenta un plan de măsuri foarte clar şi asumat pe toate zonele de care ANAF este responsabil, de la vamă până la această idee".

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: viorica dancila Ionuț Mișa
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close