Antena 3 CNN Actualitate Eugen Teodorovici, despre înghețarea salariilor bugetarilor: „Sunt informații nejustificate. Se încearcă inducerea unei stări de teamă în rândul populației”

Eugen Teodorovici, despre înghețarea salariilor bugetarilor: „Sunt informații nejustificate. Se încearcă inducerea unei stări de teamă în rândul populației”

Eugen Teodorovici, despre înghețarea salariilor bugetarilor: „Sunt informații nejustificate. Se încearcă inducerea unei stări de teamă în rândul populației”
05 Dec 2018   •   16:56

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a vorbit în exclusivitate pentru Antena 3 despre întâlnirea dintre Viorica Dăncilă și preşedintele CE, Jean-Claude Juncker. Acesta susține că România și-a făcut datoria. Totodată, ministrul Finanțelor a vorbit și despre înghețarea salariilor bugetarilor.

„Chiar a fost o întâlnire foarte bună, total diferită de ceea ce se spunea de obicei din partea unor oficiali, fie de la Bruxelles, fie din alte state membre, total diferită, în sensul că discuțiile au fost pozitive. Am și spus că aștept același concluzii și în conferința comună și așa a și fost. Asta arată că România și-a îndeplinit obligațiile. România va duce la bun sfârșit această perioadă de șase luni”, a declarat Teodorovici.

Despre înghețarea salariilor bugetarilor, ministrul Finanțelor a ținut să precizeze: „Informații nejustificate, cineva cred că încearcă să inducă această stare de teamă în rândul populației. Nu, nu este adevărat. Noi am spus foarte clar că pentru anul 2019 și legea salarizării 153, creșterea salariilor de anul viitor, cât și legea pensiilor care a trecut de Guvern și a trecut de Parlament, care prevede creșterea punctului de pensie, se vor aplica. Noi facem deja bugetul, alocând resurse pentru ambele zone. Voucherele de vacanță se vor da și anul viitor de 1450”, a mai precizat Teodorovici.

Citiți și Sindicaliștii spun că Guvernul îngheaţă sporurile bugetarilor, în 2019. Reacția fostului ministru al Muncii

×
Subiecte în articol: ministrul finantelor Eugen Teodorovici
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close