Antena 3 CNN Actualitate Eugen Teodorovici, mesaj tranșant către tineri: „Veți fi înjurați zi de zi”

Eugen Teodorovici, mesaj tranșant către tineri: „Veți fi înjurați zi de zi”

Eugen Teodorovici, mesaj tranșant către tineri: „Veți fi înjurați zi de zi”
Sursa foto: Foto: captură Antena 3
17 Iul 2019   •   12:18

 Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, că tinerii înscrişi în programul de internship de la Guvern vor "da piept cu un mediu în care cei care lucrează în această zonă sunt înjuraţi zi de zi". 

Teodorovici a participat, miercuri, la Palatul Victoria, la lansarea oficială a programului de internship în Executiv. 

"Veţi da piept cu un mediu în care cei care lucrează în această zonă sunt înjuraţi zi de zi, ştiţi foarte bine, într-un loc foarte important de altfel, unde oamenii de calitate pot să facă lucruri minunate, dar, per total, noi, ca şi administraţie publică centrală în special, suntem în aceeaşi zonă foarte mult hulită de ţară şi de multe ori, repet, pe bună dreptate, dar şi locuri în care se pot face lucrurile bune pentru ţară, se pot schimba lucrurile", a afirmat Teodorovici. 

Totodată, el i-a îndemnat pe tineri să transmită că există oameni care fac eforturi în administraţia centrală. 

"Va fi important să rămâneţi alături de noi ca să schimbăm aceste lucruri (...), mi-aş dori să înţelegeţi încet-încet ce înseamnă administraţia. Că rămâneţi, că nu rămâneţi în administraţia publică, să daţi mai departe mesajele corecte a ceea ce se întâmplă în administraţie, să vedeţi că sunt oameni care încearcă să schimbe lucrurile aşa cum sunt ele astăzi, că se fac eforturi", a punctat Teodorovici. 

Teodorovici şi-a amintit, în acest context, că la 20 de ani, când era student, a lucrat în resurse umane, în Ministerul Transporturilor. 

"Partea de resurse umane cred că este zona-cheie în orice fel de structură, publică sau privată", a afirmat el. 

Teodorovici a vorbit despre experienţa sa de atunci. 

"De asta spunea şi domnul fost preşedinte al ţării că am completat în cartea domniei sale de muncă şi aşa este. Ţin minte că aveam această mică atribuţie, aduceam la zi indexările salariale, care erau foarte multe în acea perioadă şi printre altele mă ocupam şi de dosarele celor 375 de angajaţi ai Ministerului Transporturilor de la acea vreme, dosarele în sensul bun (...), cărţile de muncă şi, desigur, vedeam şi ce scrie în cărţile de muncă şi pe unde a lucrat fiecare. Probabil că ăsta a fost marele deranj, într-adevăr. Şi având şi o memorie foarte bună, asta te ajută în viaţă foarte bine, adică ai propria ta arhivă undeva aici, într-un fişier, despre fiecare (...) dar, la fel, o spun în sensul bun, nu e niciun motiv de teamă", a punctat ministrul de Finanţe. 

La evenimentul de lansare a programului de internship la Guvern au mai participat premierul Viorica Dăncilă, ministrul pentru Românii de Pretutindeni, Natalia Intotero, şi ministrul Tineretului şi Sportului, Constantin-Bogdan Matei. 

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: tineri guvern Eugen Teodorovici
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close