Antena 3 Actualitate Eugen Teodorovici: „N-aș putea să intru în logica președintelui. Totul e făcut în bătaie de joc”

Eugen Teodorovici: „N-aș putea să intru în logica președintelui. Totul e făcut în bătaie de joc”

13 Mar 2019   •   11:44
Eugen Teodorovici: „N-aș putea să intru în logica președintelui. Totul e făcut în bătaie de joc”

Ministrul de Finanțe a făcut declarații despre bugetul pe 2019. Eugent Teodorovici spune că nu se schimbă nicio cifră în buget faţă de varianta adoptată iniţial de Parlament. 

„După-amiază avem și plenul pentru a vota bugetul. Sperăm să se întâmple cât mai repede ca după ședință să-l trimitem către promulgare”. 

Eugen Teodorovici a spus că nu înțelege logica președintelui, care a afirmat că lipsesc niște bani de la bugetul pentru pensii. 

„N-aș putea să intru în logica președintelui. Sunt aprecieri generale. Vedeți și astăzi amendamentele propuse în comisii și de la PNL și de la USR sunt amendamente fără rost. Totul e făcut în bătaie de joc”. 

Teodorovici a afirmat că sunt bani pentru plata pensiilor și a salariilor. „Toate creșterile sunt acoperite. Știți foarte bine că până astăzi nu am avut niciun fel de sincopă în a asigura plata acestor drepturi bănești, cu toate că s-a spus foarte des că nu ar fi bani suficienți. Mergem în continuare pe aceeași linie”. 

Întrebat dacă crede că își poate menține mandatul dacă creșterea economică nu ajunge la 5,5%, Teodorovici a spus că „de ce nu? Eu doar subliniez faptul că atunci când alții au spus ceva și nu a fost adevărat, niciodată nu s-a pus problema de punerea mandatului pe masă. Așa că hai să discutăm cu cei care, într-adevăr, pot să intre în astfel de discuții”. 

 

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close