Antena 3 CNN Actualitate Eugen Teodorovici neagă că ar fi tăiat 1 miliard de lei de la Educaţie: Salariile erau supraestimate

Eugen Teodorovici neagă că ar fi tăiat 1 miliard de lei de la Educaţie: Salariile erau supraestimate

Eugen Teodorovici neagă că ar fi tăiat 1 miliard de lei de la Educaţie: Salariile erau supraestimate
06 Aug 2019   •   15:32

Rectificarea bugetară nu presupune tăieri de fonduri de la ministere, precum Transporturi, Sănătate sau Educaţie, iar miniştrii au obligaţia să cheltuie banii alocaţi, a afirmat, marţi, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici. 

"Nu s-au tăiat bani nici la transporturi, nici la sănătate, nici la educaţie, cum vă spuneam, şi atunci ce a rămas acolo ca şi sume noii colegi sunt obligaţi să le ducă la bun sfârşit, să le cheltuie pe ceea ce s-a stabilit", a declarat Eugen Teodorovici.   

El a explicat în cazul Ministerului Educaţiei de unde provine reducerea de fonduri care apare la rectificarea bugetară, potrivit adevarul.ro.   

"Nu se taie nimic la educaţie. E 1,02 miliarde de lei, dacă nu mă înşel, suma şi vă spun de unde vine această sumă pentru ca măcar cei care au spus până acum să mai citească puţin înainte să mai facă astfel de comentarii. Sunt 400 de milioane de lei, dacă nu mă înşel, la partea de salarii, pentru că s-a făcut o supraestimare la început de an şi dacă o să discutaţi cu toţi cei din sindicate, că poate pe dânşii îi credeţi, o să vedeţi că sumele sunt suficiente până la finalul acestui an. Deci, nu până la a doua rectificare, ci până la final de an. Mai departe, este un proiect de 450 de milioane de lei, dacă nu mă înşel, legat de acel program sau măsură cu ghiozdanele, rechizitele.

×
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close