Antena 3 CNN Actualitate Eugen Teodorovici: „PSD susține eliminarea pensiilor speciale, cu excepţia celor militare”

Eugen Teodorovici: „PSD susține eliminarea pensiilor speciale, cu excepţia celor militare”

PSD susţine fie eliminarea pensiilor speciale, cu excepţia celor militare, fie taxarea lor, a afirmat duminică senatorul social-democrat Eugen Teodorovici, fost ministru al Finanţelor.

Eugen Teodorovici: „PSD susține eliminarea pensiilor speciale, cu excepţia celor militare”
Sursa foto: sursă foto: captură Antena 3
15 Dec 2019   •   16:07

"Poziţia fermă a PSD este fie de a elimina pensiile speciale, cu excepţia pensiilor militare, fie de a le taxa prin acel proiect pe care l-am depus. Fie eliminare la pensii speciale, fie aprobarea proiectului pe care l-am depus", a anunţat Teodorovici, într-o conferinţă de presă.

Întrebat despre pensiile aleşilor locali care ar intra în vigoare la 1 ianuarie, Eugen Teodorovici a spus: "Este timp, până la finalul lunii decembrie, să se discute şi să fie un vot final, pe formă finală, pe una dintre cele două variante: fie se elimină pensiile speciale cu excepţia celor militare, fie se taxează conform acelui proiect depus în Parlament. Asta ajută şi actualul Guvern. De aici vor fi economisite sume importante pe care le poate folosi Guvernul pentru alte zone".

Senatul a adoptat, pe 18 septembrie, în calitate de primă Cameră sesizată, iniţiativa legislativă a senatorului PSD Eugen Teodorovici prin care sunt taxate pensiile speciale cuprinse între 7.000 şi 10.000 de lei cu 30%, iar ceea ce depăşeşte 10.000 de lei, cu 50%.

Propunerea legislativă prevede instituirea unei taxe pe veniturile reprezentând pensii şi indemnizaţii pentru limită de vârstă primite în baza unor legi şi statute speciale.

Comisia pentru muncă a Camerei Deputaţilor a început, marţi, dezbaterile asupra a două proiecte privind eliminarea pensiilor speciale, iniţiate de PNL şi, respectiv, USR, reprezentanţii mai multor sindicate şi asociaţii solicitând respingerea actelor normative. În final, deputaţii din comisie au decis amânarea. 

Citește Și Eugen Teodorovici: PSD propune partidelor un pact politic pentru reforme structurale; prima măsură vizează TVA

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Eugen Teodorovici pensii speciale
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close