Antena 3 Actualitate Eugen Tomac demisionează din funcția de președinte al PMP

Eugen Tomac demisionează din funcția de președinte al PMP

de Gabriel Dano    |    09 Dec 2020   •   11:30
Eugen Tomac demisionează din funcția de președinte al PMP

Președintele PMP, Eugen Tomac, și-a depus demisia din funcția de președinte al partidului, asta după ce PMP nu a reușit să atingă pragul electoral și nu va intra în Parlament.

Președintele PMP, Eugen Tomac, demisionează din funcția de președinte al partidului. Într-o declarație de presă, Tomac a mulțumit românilor care au mers la urne în criza sanitară.

„Considerăm că în democrație este absolut esențial să privim cu realism spre realitate”, a spus Tomac.

Tomac a spus că a avut o ședință cu cei din PMP, în care i-a anunțat că își asumă rezultatul slab al PMP obținut la alegerile de duminică. Tomac a precizat, de asemenea, că face acest gest pentru că trebuie să existe „un responsabil” pentru rezultatele alegerilor.

Un rezultat bun în condiţiile date

„În mod clar am obținut un rezultat bun, în condițiile date. Ne-am fi dorit să fie mult mai mare.

Sigur că politica este un joc de echipă și trebuie să o privim cu maximă seriozitate. Din ultimele rezultate rezultă că avem un scor de 4.94 și pentru că PMP a avut membri în toate secțiile de vot din țară, iar acolo unde avem zero voturi sau avem colegi care nu se regăsesc, deși au votat cu PMP am formulat contestații, avem peste 1900 de contestații. În același timp suntem perfect conștienți de evoluția rezultatului. Nu punem sub semnul întrebării aceste alegeri, dar ne dorim ca toate aceste contestații să fie analizate cu maximă seriozitate.

Am avut o ședință lungă cu colegii din PMP și pentru că sunt conștient că ne doream cu toții un rezultat mai bun, am luat decizia de a-i anunța pe colegii mei că îmi asum acest rezultat. Prin urmare, pentru că-mi asum acest rezultat, mi-am depus demisia din funcția de președintele al PMP și colegul meu Marius Pașcan va prelua interimatul. În cel mai scurt timp vom organiza un Congres.”, a spus Eugen Tomac.

×
Subiecte în articol: PMP eugen tomac

Ştirile Antena 3 sunt şi pe Facebook sau pe Google News

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close