Antena 3 CNN Actualitate Think-tank american: "Siguranța arsenalului nuclear din Turcia nu mai poate fi garantată"

Think-tank american: "Siguranța arsenalului nuclear din Turcia nu mai poate fi garantată"

Think-tank american: "Siguranța arsenalului nuclear din Turcia nu mai poate fi garantată"
19 Aug 2016   •   16:23

La 24 de ore de la apariția informației că România ar putea găzdui, în curând, elementele nucleare din baza militară NATO din Incirlik, Turcia, diplomația română fierbe.

Grupul de reflecție Stimson (unul dintre primele 25 think-tankuri din Statele Unite) spune că siguranța acestui arsenal nu mai poate fi garantată și că el ar putea cădea oricând în mâna teroriștilor sau altcuiva.

Singura reacție a Pentagonului a fost că nu comentează localizarea armelor sale nucleare și că au fost luate toate măsurile de siguranță.

Reporterul Antena 3 Roxana Ciucă a explicat că raportul este destul de stufos și cuprinde numeroase informații referitoare la arsenal.

“Se precizează în acest raport că rămâne încă o necunoscută dacă SUA au în continuare controlul asupra celor 50 de arme nucleare B-61 de la baza Incirlik. Știm că după tentativa de lovitură de stat din Turcia, curentul a fost tăiat la această bază.”

Teodor Meleșcanu, fost ministru de Externe, a opinat, în ediția de vineri a emisiunii 100 de minute, realizată de Alessandra Stoicescu, la Antena 3, că România a devenit ținta unui război informațional.

“România a devenit ținta unui soi de război informațional. Este și explicația reportajului de la Sky News, pentru că în astfel de conflicte, propaganda este cea mai importantă. Se crează frică, neîncredere, preocupare față de cum își face statul treaba.”

“Eu nu cred că Turcia este în spatele unui astfel de joc. Discuția despre baza de la Incirlik este doar o idee, eu cred că în spatele acestori povești sunt niște cercuri care vor să vadă o Românie dezbinată. Gândiți-vă că în Europa sunt atentate, economile se mișcă greu, oamenii nu se mai înțeleg unii cu ceilalți, în acest context, România este fix la polul opus.”

“Din păcate, trebuie să fim conștienți de acest lucru și cel mai grav, România nu are la ora actuală niște instrumente care să facă față unor astfel de momente. Dar eu nu pot să înțeleg de ce, după ce s-a dat o știre pe surse, de ce nu a publicat și dezmințirea de la MAE și de la MApN.”

×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close