Eurodeputaţii UDMR au participat la deschiderea reprezentanţei Ţinutului Secuiesc la Bruxelles

de Antena3    |    01 Iun 2011   •   09:22
Eurodeputaţii UDMR au participat la deschiderea reprezentanţei Ţinutului Secuiesc la Bruxelles Foto: EPA/Intact Images

Europarlamentarii români, cu excepţia celor din UDMR, au absentat de la deschiderea, de marţi, a reprezentanţei Ţinutului Secuiesc, organizată la Parlamentul European. La eveniment au fost prezenţi mai mulţi eurodeputaţi unguri, estonieni, finlandezi, slovaci şi germani, informează Mediafax.

Ceremonia de deschidere a început cu o reprezentaţie a unei perechi din cadrul ansamblului Harghita, urmată de discursuri şi o recepţie.

Vicepreşedintele PE, Lazslo Tokes, Sogor Csaba, Iuliu Winkler, precum şi preşedinţii Consiliilor Judeţene Covasna şi Harghita au susţinut discursuri.

Evenimentele dedicate deschiderii reprezentanţei Ţinutului Secuiesc la Bruxelles vor continua la Casa Regiunilor Ungare.

În România, Teodor Baconschi l-a invitat la Ministerul de Externe pe ambasadorul Ungariei pentru a-i cere clarificări faţă de găzduirea reprezentanţei Ţinutului Secuiesc în Casa regiunilor maghiare din Bruxelles. Grupul popularilor europeni, familia politică din care face parte UDMR, a declarat că nu este implicat în deschiderea reprezentanţei Ţinutului Secuiesc la Bruxelles.

Parteneri
x close