Antena 3 CNN Actualitate Europa ar putea rămâne fără curent electric între o zi şi o săptămână. Armata din Austria pregăteşte populaţia pentru un "blackout" masiv

Europa ar putea rămâne fără curent electric între o zi şi o săptămână. Armata din Austria pregăteşte populaţia pentru un "blackout" masiv

Europa ar putea rămâne fără curent electric între o zi şi o săptămână, iar Armata din Austria pregăteşte deja populaţia pentru un "blackout" masiv.

Europa ar putea rămâne fără curent electric între o zi şi o săptămână. Armata din Austria pregăteşte populaţia pentru un "blackout" masiv
Sursa foto: Hepta | DPA Images / Marwan Naamani
de Adrian Ursu    |    31 Oct 2021   •   20:18

Din Austria vine o veste înspăimântătoare. Ministrul Apărării, Klaudia Tanner, a avertizat că urmează, în foarte scurtă vreme, o avarie uriaşă în sistemul energetic european, care este interconectat.

Ca urmare, s-ar putea ca în foarte scurtă vreme Europa să rămână fără curent electric între o zi şi o săptămână.

Armata austriacă şi Ministerul de Interne din Austria simulează, de câteva săptămâni, ce s-ar putea întâmpla cu servicii esenţiale, cu viaţa locuitorilor, într-o astfel de situaţie.

Mai mult, autorităţile din Austria au distribuit o listă de acţiuni pe care trebuie să le întreprindă fiecare cetăţean într-o astfel situaţie, dar şi pentru pregătirea unei astfel de ipoteze.

Concret, Austria nu îşi pune problema dacă se va întâmpla acest "blackout" european, ci când se va întâmpla.

Blackout masiv în Europa, campanie de informare în Austria

"Procuraţi-vă un radio cu baterii, alternativ asiguraţi-vă că aveţi acces la radioul unui automobil. Păstraţi astfel în permanenţă rezervorul automobilului pe jumătate plin, lămpi portabile pe baterii, lumânări, extinctoare şi sisteme de atenţionare privind concentraţia de monoxid de carbon.

De asemenea: procuraţi-vă:

- apă (2 litri de persoană pe zi - 3-5 zile, băuturi, ceai, cafea;

- mâncare durabilă timp de două săptămâni (orez, conserve)", sunt sfaturile transmise de autorităţile austriece pentru cetăţeni.

Forțele armate austriece informează, pe pagina ministerului federal al apărării, bundesheer.at despre obiectele ce trebuie pregătite din timp, în eventualitatea unui blackout.

×
Subiecte în articol: Europa blackout Austria curent electric

ȘTIRI

Proiect: Închisoare pentru şoferii băuţi, drogaţi sau care nu deţin permis

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close