Antena 3 CNN Actualitate Europa intră în carantină bucată cu bucată! Milioane de oameni se confruntă cu valul doi de infectare cu noul coronavirus

Europa intră în carantină bucată cu bucată! Milioane de oameni se confruntă cu valul doi de infectare cu noul coronavirus

Europa intră în carantină bucată cu bucată din cauza coronavirusului, după ce numărul de îmbolnăviri a ajuns la acelaşi nivel ca în primăvară. În Marea Britanie, 13 milioane de cetăţeni sunt vizaţi de noi restricţii de circulaţie, sub ameninţarea amenzilor usturătoare. În Madrid infectările cresc alaramant, iar autorităţile au anunţat măsuri suplimentare.

Europa intră în carantină bucată cu bucată! Milioane de oameni se confruntă cu valul doi de infectare cu noul coronavirus
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    20 Sep 2020   •   20:51

Europa atinge noi recorduri de infectare. 13.500 de cazuri au fost înregistrate ieri doar în Franţa, o cifră pe care ţara nu a atins-o nici în martie. Tot mai multe ţări se confruntă cu valul doi de infectare.

Pe măsură ce tot mai multe ţări se confruntă cu valul doi de infectare, specialiştii vorbesc de un fenomen îngrijorător.

Pandemia a epuizat oamenii, aşa că nu mai respectă vreo regulă şi asta explică noul val de infectare. Situaţia pare diferită în Suedia unde rata noilor infectări este mult sub media europeană.

O mie de lire sterline trebuie să plătească britancii care ies din izolare, după ce au fost testaţi pozitiv sau au fost în contact cu o persoană infectată.

În cazul în care fapta se repetă, amenda poate urca până la 10.000 de lire, potrivit noului regulament.

În nord-estul Angliei, restricţiile sunt şi mai severe. Aproximativ 13 milioane de oameni nu mai pot primi acasă prieteni sau alte persoane din afara familiei. De altfel, barururile şi restaurantele se închid la ora 22.

Ministrul britanic al Sănătăţii a anunţat că varianta a unei a doua carantine naţionale este luată în calcul dacă numărul bolnavilor nu scade.

Primarul Londrei cere Guvrernului să impună restricţii dure şi în Capitală, unde, potrivit experţilor, al doilea val al pandemiei poate ajunge în doar câteva zile. Cu toate acestea, mulţi londonezi nu cred în existenţa virusului şi au protestat faţă de îngrădirea libertăţilor.

×
Subiecte în articol: Europa carantină coronavirus
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close