Antena 3 CNN Actualitate Europa se închide înainte de sărbători. Germania în lockdown total: ''Situaţia este foarte gravă!''

Europa se închide înainte de sărbători. Germania în lockdown total: ''Situaţia este foarte gravă!''

Europa se închide înainte de sărbători. Germania, a patra cea mai mare economie din lume intră de mâine într-o nouă perioadă de carantină. Noi măsuri restrictive dure în vigoare și în Olanda, Cehia, sau Lituania. În acest context, Agenția Europeană pentru Medicamente a anunțat că va lua pe data de 21 decembrie o decizie cu privire la autorizarea vaccinului Pfizer-Biontech.

Europa se închide înainte de sărbători. Germania în lockdown total: ''Situaţia este foarte gravă!''
Sursa foto: Hepta
de Iulia Gorgorin    |    15 Dec 2020   •   23:45

De miercuri, în Germania intră în vigoare o izolare dură, convenită duminică între Guvernul german și cele 16 state federale, care se va prelungi până la 10 ianuarie.

Germania în lockdown total de pe 16 decembrie până pe 10 ianuarie

''Începând de miercuri, viețile noastre vor fi afectate de măsuri mai restrictive ca oricând în istoria țării. Situația este foarte gravă'', a spus un oficial german.

Până la 10 ianuarie, magazinele, restaurantele şi afacerile considerate non-esenţiale se închid din nou în Germania.

Şi şcolile îşi închid porţile. Se menţine limita de cinci persoane din două familii diferite, la reuniunile private. În Italia, Guvernul ia în calcul noi restricţii pentru sărbătorile de Crăciun şi Anul Nou, pentru a limita şi mai mult deplasarea oamenilor.

De la începutul acestei luni, Guvernul a adoptat un pachet de măsuri, inclusiv o prelungire a restricțiilor de circulație pe timpul nopții.

De asemenea, oamenii nu mai pot călători între regiuni, în perioada 21 decembrie și 6 ianuarie.

În zilele de Crăciun și de Anul Nou, italienii nu au voie să părăsească orașele de reședință

 O carantină de cinci săptămâni a intrat de vigoare și în Olanda, în încercarea de a limita extinderea COVID-19 

Toate magazinele neesențiale, cu execepția supermarketurilor, magazinelor alimentare și farmaciilor sunt magazine de marți, în timp ce școlile se vor închide începând de miercuri. În Franța, premierul a cerut oamenilor să se autoizoleze cu opt zile înainte de Crăciun. 

La vacinii maghiari, premierul Viktor Orbán va anunța pe 21 decembrie, dacă vor fi excepții de la restricții în perioada Crăciunului.

Carantină totală și în Turcia, începând din 31 decembrie

Măsuri se iau și în Turcia, unde autoritățile vor impune o carantină totală de patru zile, începând din 31 decembrie, pentru a stopa răspândirea coronavirusului.

×
Parteneri
Noi reguli pentru chiriaşii români. Amenzi uriaşe!
x close