Antena 3 Actualitate EUROPARLAMENTARE 2019. Fostul președinte Traian Băsescu a stat la coadă la vot

EUROPARLAMENTARE 2019. Fostul președinte Traian Băsescu a stat la coadă la vot

26 Mai 2019   •   14:19
EUROPARLAMENTARE 2019. Fostul președinte Traian Băsescu a stat la coadă la vot
Sursa foto: Foto: Agerpres

EUROPARLAMENTARE 2019.  Scrutinul de duminică este unul extrem de important atât pentru situaţia în care se află Uniunea Europeană, dar şi pentru România, prin prisma referendumului la care românii au fost chemaţi să spună dacă vor stat de drept sau nu, a declarat preşedintele de onoare al PMP, Traian Băsescu. 

"Este un scrutin extrem de important atât prin situaţia în care se află Uniunea Europeană, trebuie să creăm un nou început al Uniunii Europene. Pe de altă parte, pentru România, avem acest referendum convocat de preşedinte în care românii sunt chemaţi să spună dacă vor stat de drept sau nu. De fapt, ăsta e mesajul de fond al întrebărilor, al celor două întrebări şi aici în mod clar trebuie să răspundem pozitiv celor două întrebări, prin prezenţă, de bună seamă", a afirmat Băsescu, după ce a votat la Liceul 'Jean Monnet' din Capitală. 

Fiind întrebat dacă România a avut stat de drept în ultimii ani, preşedintele de onoare al PMP a precizat: "Oricum este mai de drept decât a fost până-n 2004, dar în mod categoric trebuie corectat". 

"Foarte mulţi nu au acceptat ideea că după 10 ani de funcţionare a unei legislaţii în care s-au văzut şi plusuri, şi minusuri, după 10 ani în care am văzut şi oameni de foarte bună calitate în instituţiile de aplicare a legii, şi oameni de calitate mai slabă, după aceşti 10 ani, nişte modificări trebuie făcute, unele s-au făcut, altele vor trebui făcute în mod categoric. Mai ales cele pe care ni le impun decizii ale Curţii Constituţionale şi directive ale UE, cum este cea cu privire la confiscarea extinsă şi cea cu privire la consolidarea prezumţiei de nevinovăţie", a mai declarat Băsescu. 

Întrebat dacă se aştepta să fie nevoit să stea la coadă aproximativ 10 minute pentru a putea intra să voteze, el a spus: "Nu, nu mă aşteptam să fie aglomerat, e un semn foarte bun că e aglomerat la secţia de votare din 'Jean Monnet', unde, de regulă, e foarte lejer". 

Traian Băsescu a venit la vot cu soţia sa, Maria Băsescu. 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
x close