x close

Europarlamentarul Cristian Bușoi: Nu discutăm despre un singur vaccin. Vom avea mai multe vaccinuri împotriva coronavirusului

04 Iun 2020   •   16:28
Europarlamentarul Cristian Bușoi: Nu discutăm despre un singur vaccin. Vom avea mai multe vaccinuri împotriva coronavirusului Hepta

Europarlamentarul Cristian Bușoi susține că va exista mai mult de un singur vaccin împotriva coronavirusului până la sfârșitul anului, iar companiile farmaceutice vor duce o luptă pentru producerea acestuia.

„Nu știm când va fi găsit vaccinul. Am primit un feedback de la comunitatea stiințifică, nu vorbim despre un singur vaccin, vor fi mai multe, este o luptă între firmele farmaceutice. Vaccinul va fi foarte profitabil, va fi un proiect de miliarde, iar prestigiul companiei este și el un factor important. 

Companiile au banii necesari și de la privat și de la stat. Cel mai probabil va fi gata la sfârșitul anului. Nu este încă clar cum am putea să-l producem la nivel global, există opțiunea să devenim parteneri cu alte companii care au potențialul de a produce vaccinuri. 

O să ne întâlnim cu oamenii de știință și firmele farmaceutice și pentru a vedea ce planuri au și a discuta disponibilitatea vaccinurilor la nivel global. Asta este cel mai important”, a declarat europarlamentarul.

Parteneri
Parteneri
sati