Antena 3 CNN Actualitate Europarlamentarul Gigi Becali nu poate părăsi ţara. Urmează recursul

Europarlamentarul Gigi Becali nu poate părăsi ţara. Urmează recursul

Europarlamentarul Gigi Becali nu poate părăsi ţara. Urmează recursul
Sursa foto: Gigi Becali
23 Iun 2009   •   16:06

Parlamentul European rămâne în continuare un vis frumos pentru Gigi Becali. Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 1 au respins cererea omului de afaceri privind ridicarea controlului judiciar, astfel încât Becali să poată participa la şedinţele parlamentului de la Bruxelles. Decizia poate fi atacată cu recurs.
Becali a depus o altă cerere de ridicare completă a controlului judiciar, care a fost disjunsă într-un alt dosar care va fi judecat în cursul săptămânii.

Judecătoria Sectorului 1 a dezbătut cererea proaspătului europarlamentar, care nu poate reprezenta România în Parlamentul European, din cauză că instanţa îi interzice să părăsească Bucureştiul şi judeţul Ilfov.

La ieşirea de la Judecătorie, Gigi Becali a declarat că, pe lângă drepturi, magistraţii trebuie să îi respecte şi obligaţia pe care o are faţă de românii care l-au votat.

"Solicit un drept şi posibilitatea să îmi îndeplinesc obligaţia faţă de români", a declarat acesta.

Cât priveşte comisia în care ar dori să meargă în Parlamentul European, Becali susţine că este tentat de Agricultură şi dezvoltare rurală, dar şi de... Justiţie.

"Am demonstrat că am şcoala vieţii şi logica de care am nevoie", susţine omul de afaceri. Acesta a adăugat că perioada aceasta l-a ajutat să vadă cum merg lucrurile în România.

Întrebat de jurnalişti cum plănuieşte să îşi desfăşoare activitatea de europarlamentar în cazul în care decizia instanţei va rămâne în vigoare şi nu va putea părăsi ţara, Gigi Becali a răspuns: "O să vedeţi!".

Gigi Becali este anchetat, împreună cu câteva din gărzile sale de corp, într-un caz de lipsire de libertate.

Tribunalul Bucureşti a hotărât, pe 18 iunie, că Becali nu poate părăsi Capitala, însă avocaţii săi au făcut o nouă cerere de ridicare a controlului judiciar.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Gigi Becali judecatorie control judiciar
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close