Antena 3 CNN Actualitate Europarlamentarul Monica Macovei, reacție dură după declarațiile ministrului Justiției privind amnistia şi graţierea

Europarlamentarul Monica Macovei, reacție dură după declarațiile ministrului Justiției privind amnistia şi graţierea

Europarlamentarul Monica Macovei, reacție dură după declarațiile ministrului Justiției privind amnistia şi graţierea
Sursa foto: Foto: Intact Images
17 Ian 2017   •   14:18

Fost ministrul al Justiției, Monica Macovei, a reacționat extrem de dur după ce Florin Iordache a spus că va avea astăzi o discuţie cu premierul Sorin Grindeanu cu privire la legea amnistiei şi graţierii.

„Îl întreb pe ministrul Iordache: de ce atâta grabă pentru legea grațierii? De ce trebuie discutată astăzi? Cine vă obligă? Șeful PSD, condamnatul Dragnea, care este anchetat într-un alt dosar și, dacă va fi din nou condamnat, va face închisoare și pentru prima condamnare dacă nu se grațiază pedepsele? Pe cine vrea să protejeze ministrul corupților? (…) Grațierea și amnistia colective cresc criminalitatea: furturi, tâlhării, chiar și omoruri. Nu pui în pericol comunități întregi doar pentru că vrei tu, Guvern controlat de un codamnat penal, să îi scoți din închisoare pe politicieni. Grațieri individuale se pot face și acum, ar putea ministrul Iordache să facă mai multe propuneri în acest sens, nu să dea o lege a grațierii colective. Avem un întreg sistem mafiot la vârful politicii, care se crede și se vrea stăpân peste țară, instituții și oameni. Trebuie să apărăm instituțiile și oamenii care au performat împotriva sistemului politic mafiot care conduce acum România. Cu corupție și fără justiție, nimic nu funcționează”, a scris Monica Macovei pe pagina sa de Facebook.

 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close