Antena 3 CNN Actualitate Europol: 40 de poliţişti au fost trimişi să execute o comandă politică pentru ministrul Vela şi neamurile sale, care au candidat la alegerile locale

Europol: 40 de poliţişti au fost trimişi să execute o comandă politică pentru ministrul Vela şi neamurile sale, care au candidat la alegerile locale

Sindicatul Poliţiştilor Europeni - Europol - lansează acuzaţii fără precedent la adresa şefilor din Poliţia Română despre care spun că au trimis 40 de poliţişti să execute o comandă politică în localităţile unde ministrul Marcel Vela şi neamurile sale candidau la diferite funcţii.

Europol: 40 de poliţişti au fost trimişi să execute o comandă politică pentru ministrul Vela şi neamurile sale, care au candidat la alegerile locale
Sursa foto: Facebook/Europol, Marcel Vela
de Cristi Popovici    |    29 Sep 2020   •   20:15

 "Colegii noştri au fost trimişi carne de tun", spun cei de la Europol, cu referire la faptul că agenţii au fost trimişi într-o misiune electorală după ce munciseră aproape non stop timp de 48 de ore.

"Zeci de polițiști de frontieră din județele Timiș și Mehedinți au fost trimiși în ”misiune” în noaptea, cât și în ziua votării, în orașele și comunele din județul Caraș-Severin din dispoziția secretarului de stat în MAI. În jur de 40 de colegi au fost anunțați cu 3 ore înainte că trebuie să meargă în misiune în alt județ, fără a fi instruiți și fără a li se spune clar din ce motiv.", spun cei de la Europol, printr-o postare pe Facebook.

Sindicatul Europol susţine că poliţiştii au fost trimişi într-o misiune politică în localităţile unde ginerele şi fiica partenerei de viaţă a ministrului de Interne, Marcel Vela, candidau ca primari, precum şi in localităţi unde chiar ministrul Vela era pe listele de consilier judeţean.

"Asistăm la o situație fără precedent, când forțe de ordine din alte județe sunt trimise să execute o comandă politică chiar în localitățile unde cei apropiați ministrului de interne, ginerele și fiica partenerei de viață ai lui Vela, au candidat la funcția de primar, vorbim aici de localitățile Armeniș și Caransebeș, cât și în alte localități din acest județ, precum Oțelu Roșu, Berzasca, Moldova Nouă sau Oravița, unde și ministrul Vela a candidat pentru un post de consilier județean." - spun cei de la Sindicatul Poliţiştilor Europeni.

"Practic, s-a călcat peste cadavre pentru ca factorul politic să fie triumfător în județul în care ministrul de interne își are originile. Nu ne rămâne decât să ne așteptăm ca la alegerile următoare, polițiștii să primească misiune direct de la partid, în funcție de interesele celor care candidează, iar această desfășurare de forțe am văzut-o în ultimul timp doar la priveghiul liderului duduienilor, Emi Pian.", încheie reprezentanţii Europol.

×
Subiecte în articol: Marcel Vela
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close