Antena 3 CNN Actualitate Polițist lovit cu mașina de şoferul pe care l-a avertizat. Șoferul, lăsat să plece acasă pentru că e "beizadeaua" cuiva din guvern. Europol: E tentativă de omor

Polițist lovit cu mașina de şoferul pe care l-a avertizat. Șoferul, lăsat să plece acasă pentru că e "beizadeaua" cuiva din guvern. Europol: E tentativă de omor

Un poliţist a fost acroşat şi trântit la pământ de maşina la volanul căreia se afla un şofer ce tocmai fusese atenţionat să se pună în mişcare.

Polițist lovit cu mașina de şoferul pe care l-a avertizat. Șoferul, lăsat să plece acasă pentru că e "beizadeaua" cuiva din guvern. Europol: E tentativă de omor
Sursa foto: antena3.ro
de Georgiana Adam    |    28 Noi 2020   •   22:00

Update: Sindicatul Europol anunță că agresorul "a fost trimis acasă" iar pentru procurorul de caz nu e nicio problemă că șoferul l-a lovit pe polițist.

Polițistul lovit s-a dus la Institutul Medico-Legal pentru eliberarea unui certificat, pe care-l va plăti tot el, susține sindicatul.

Potrivit Europol, atitudinea îngăduitoare a anchetatorului față de individul care a dat cu autoturismul peste polițist are legătură cu faptul că autorul agresiunii este "beizadeaua unei persoane din Secretariatul General al Guvernului".

"Încep să fie date telefoane și se fac presiuni pentru a-l scoate vinovat pe polițist. Nu vom tolera așa ceva! Aviz amatorilor!', se spune într-o postare actualizată pe pagina de Facebook a sindicatului Europol.

Știrea inițială

Incidentul s-a produs în zona Gării de Nord. În imagini se vede cum o maşină aflată pe avarii demarează în trombă în timp ce poliţistul se îndrepta spre şoferul vehiculului.

Anterior, şoferul, care staţiona neregulamentar, fusese avertizat să se pună în mişcare. Acesta a devenit însă agresiv în exprimare iar poliţstul urma să îi ceară actele. N-a mai apucat, pentru că avea să fie lovit de cu parteal laterală stângă a maşinii.

Impactul a fost atât de puternic încât omul legii a căzut la pâmânt. El s-a ridicat însă, s-a urcat în maşina de poliţie şi a pornit în urmărire agresorului.

Potrivit sindicatului Europol, care a semnalat sâmbătă incidentul pe pagina sa de Facebook, agresorul a fost prins la câteva străzi de locul unde l-a lovit pe polţist. El a fost reţinut.

Sindicatul susţine că fapta acestuia se încadrează juridic la "tentativă de omor".

 

×
Subiecte în articol: poliţist lovit gara de nord Europol
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close