Antena 3 CNN Actualitate Peste 15 milioane de nurci vor fi ucise în Danemarca din cauza COVID-19

Peste 15 milioane de nurci vor fi ucise în Danemarca din cauza COVID-19

Danemarca va ucide întreaga populație de nurci americane, de peste 15 milioane de exemplare, după ce o mutație a virusului COVID-19 descoperită la animale, s-a transmis la oameni.

Peste 15 milioane de nurci vor fi ucise în Danemarca din cauza COVID-19
Sursa foto: Forbes.com
de Mia Lungu    |    05 Noi 2020   •   08:30

Premierul din Danemarca, Mette Frederiksen, a anunțat miercuri că întreagă populație de nurci americane (vizoni) de pe teritoriul țării va fi eutanasiată, pentru a se stopa răspândirea unei mutații a coronavirusului, transmisă deja de la animale la oameni. 12 persoane au fost infectate cu nouă tulpină COVID-19 depistată la nurci.

"Virusul care suferă mutații prin intermediul vizonilor poate crea riscul că viitorul vaccin să nu funcționeze cum trebuie (...) Este necesară uciderea tuturor vizonilor", a spus Prim-Ministrul danez, într-o conferință de presă, potrivit Reuters.

Autoritățile daneze au înregistrat cinci cazuri ale noii tulpini COVID-19 la fermele de nurci și 12 cazuri transmise la oameni

„Avem o datorie față de propria noastră populație, iar acum, cu descoperirea acestei mutații, avem o datorie față de întreaga lume. Mutația virusului la nurci ar putea amenința eficacitatea unui vaccin în viitor și de asemenea, s-ar putea răspândi din Danemarca spre celelalte țări.” a mai declarat Mette Frederiksen.

Potrivit Ministrului Sănătății danez, Magnus Heunicke, "studiile au arătat că mutațiile pot afecta actualii candidați pentru un vaccin împotriva Covid-19".

Ministrul Sănătății danez: Este o amenințare pentru dezvoltarea de vaccinuri împotriva coronavirusului, de aceea am decis să efectuăm o campanie națională

Danemarca este cel mai mare producător de blană de nurcă din lume. Focarele au fost depistate încă din luna iunie, iar autoritățile au încercat izolarea cazurilor prin sacrificarea animalelor, însă rezultatele nu au fost cele așteptate.

Autoritățile daneze au anunțat miercuri că restricțiile vor fi intensificate și vor fi puse în aplicare pentru a ține virusul sub control în unele zone care găzduiesc multe ferme de nurci.

Premierul Frederiksen a mai declarat că forțe din poliție, armata și garda națională vor fi dislocate pentru a accelera procesul de sacrificare a animalelor.

 

 

×
Subiecte în articol: nurci Danemarca COVID-19 eutanasiere
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close