Antena 3 CNN Actualitate Evacuare cu scandal în Constanţa: O familie de romi şi-a pierdut casa din cauza creditului neplătit

Evacuare cu scandal în Constanţa: O familie de romi şi-a pierdut casa din cauza creditului neplătit

Evacuare cu scandal în Constanţa: O familie de romi şi-a pierdut casa din cauza creditului neplătit
Sursa foto: Foto: Agerpres
22 Mar 2012   •   21:01

Evacuare cu scandal în centrul Constanţei. Mai mulţi romi au fost daţi afară din casa de executorii judecătoreşti pentru o datorie mai veche. Oamenii refuzau să părăsească locuinţa şi s-au luat la ceartă cu cine le-a ieşit în cale. În faţa casei au fost chemate mai multe echipaje de jandarmi.

Peste 20 de persoane de etnie romă au fost evacuate, joi, dintr-un imobil din Constanţa, însă înainte au provocat scandal. Potrivt Mediafax, un bărbat a încercat să-i pună cuţitul la gât unui copil pentru a-i determina pe oamenii legii să renunţe la acţiune. Atacatorul a fost imediat imobilizat de către jandarmi.
   
Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa, oamenii legii au însoţit un executor judecătoresc la o locuinţă de pe strada Ciprian Porumbescu pentru evacuarea celor care stăteau în clădirea respectivă.
   
Aceştia au încercat să împiedice autorităţile să ducă la capăt acţiunea lor, au început să strige, să protesteze, iar la un moment dat un bărbat a încercat să pună cuţit la gât unuia dintre copii, dar a fost imobilizat imediat de către jandarmi.
   
Executorul judecătoresc Dumitru Duşu, prezent la această acţiune, a spus că acel imobil a fost pierdut în urma unui contract de credit, iar apoi a fost declanşată procedura de executare silită.
   
"Au pierdut imobilul în urma unui contract de credit. Au fost somaţi de mai multe ori să părăsească imobilul, au ameninţat, s-au opus şi am venit joi pentru evacuare. Această clădire are doi proprietari, dar am înţeles din spusele lor că aici locuiau zece copii şi 12 adulţi", a declarat executorul judecătoresc Dumitru Duşu.
   
Ulterior, persoanele respective au înţeles că nu se pot opune şi au început să îşi scoată toate bunurile din locuinţă pentru a evacua clădirea. Acestea susţin că au pierdut clădirea după un împrumut de 30.000 de euro pe care nu l-au mai putut returna.




×
Subiecte în articol: evacuare romi credit imobil
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close