Antena 3 CNN Actualitate Evaluări-pilot la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, începând de miercuri

Evaluări-pilot la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, începând de miercuri

Evaluări-pilot la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, începând de miercuri
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    07 Mai 2012   •   09:54

Evaluările-pilot de la sfârşitul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a pe un eşantion de elevi stabilit la nivel naţional vor avea loc în perioada 9-23 mai, potrivit calendarului aprobat de către Ministerul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului.

Din eşantionul-pilot fac parte 86 de şcoli pentru clasa a II-a, 136 pentru clasa a IV-a, respectiv 86 de şcoli pentru clasa a VI-a, potrivit Agerpres.

Evaluarea la clasa a IV-a se va desfăşura pe 9 mai, la clasa a VI-a pe 16 mai, iar la clasa a II-a pe 22-23 mai.

Eşantionul a fost realizat de către Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare (CNEE), astfel încât fiecare tip de evaluare să fie administrată în unităţi de învăţământ distincte, pilotarea vizând instrumentele de evaluare şi procedurile de organizare a acestor evaluări.

La clasa a II-a, acestea conţin două secţiuni: prima vizează competenţele de receptare-producere a mesajelor, în vreme ce a doua abordează competenţe de matematică.

Evaluarea elevilor la finalul clasei a IV-a va include următoarele discipline: limba română, limba maternă, pentru elevii care studiază în limbile minorităţilor naţionale şi matematică.

Evaluarea elevilor la finalul clasei a VI-a are ca scop optimizarea învăţării, elaborarea, acolo unde este cazul, a planurilor individualizate de învăţare şi preorientarea şcolară către un anumit tip de liceu. Testele conţin două secţiuni corespunzătoare probelor transdisciplinare evaluate: limbă şi comunicare, respectiv matematică şi ştiinţe.

×
Subiecte în articol: elevi limba romana note matematica
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close