Antena 3 CNN Actualitate Românca celebră după ce a făcut avere din atacuri cibernetice şi-a spus povestea: "Folosiţi parole mai puternice"

Românca celebră după ce a făcut avere din atacuri cibernetice şi-a spus povestea: "Folosiţi parole mai puternice"

Eveline Cismaru, o româncă celebră în America şi ţări din vestul Europei după ce a făcut avere din atacuri cibernetice, şi-a spus povestea într-un reportaj la televiziunea olandeză RTL Nieuws.

Românca celebră după ce a făcut avere din atacuri cibernetice şi-a spus povestea: "Folosiţi parole mai puternice"
Sursa foto: RTL Nieuws | yourmodelmanagement.co.uk
de Alin Tarnovschi    |    12 Oct 2022   •   15:00

Tânăra româncă a fost condamnată şi între timp pusă în libertate, după ce a făcut parte dintr-o reţea de hackeri care era axată pe ransomware, un atac cibernetic care blochează calculatorul până la achitarea unor sume de bani.

Eveline a fost convinsă să îşi spună povestea într-un documentar realizat de jurnalistul Daniël Verlaan de la RTL Nieuws.

După un an şi jumătate de închisoare, româncă trăieşte în prezent la Londra şi a povestit că duce o viaţă normală, departe de infracţiuni.

Tânăra a explicat cum a ajuns să comită atacuri cibernetice şi cum a fost acceptată într-o grupare de hackeri, prin intermediul iubitului ei de atunci.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

"Datorită lui știam multe despre criminalitatea informatică pentru că el era de ceva vreme în lumea asta. Ransomware-ul devenea foarte popular atunci. Eram singura femeie din această lume și toți bărbații se arătau foarte fericiți să mă ajute. Am fost de acord cu asta”, a povestit românca.

Evelina a mai explicat cât de simplu îi era să infecteze orice computer: "Este nevoie doar de un singur click de mouse".

Românca a ajuns cunoscută şi în Statele Unite ale Americii, după ce a infectat 123 de calculatoare conectate la camerele de supraveghere ale Departamentului Poliţiei Metropolitane din Washington, în anul 2017, chiar înainte de învestirea preşedintelui Donald Trump.

Tânăra a povestit şi că a câştigat o adevărată avere din activitatea infracţională, însă a cheltuit banii pe "lucruri stupide": "Cumpăram mașini și haine și mergeam des în vacanță".

Prin intermediul reportajului de la televiziunea olandeză, românca le-a cerut scuze victimelor sale.

"Îmi pare rău, oameni buni. Pentru data viitoare: folosiți parole mai puternice, nu vă împărtășiți datele private și nu dați click pe link!", a spus Eveline.

×
Subiecte în articol: Olanda FBI Statele Unite ale Americii
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close