Antena 3 CNN Actualitate Eveniment inedit organizat la 350 de ani de la naşterea lui Dimitrie Cantemir

Eveniment inedit organizat la 350 de ani de la naşterea lui Dimitrie Cantemir

Eveniment inedit, la Alba Iulia, cu ocazia împlinirii a 350 de ani de la naşterea lui Dimitrie Cantemir. În cadrul acestuia a avut loc şi o expoziţie foto documentară dedicată marelui om de cultură.

07 Noi 2023   •   14:20

Şapte compoziții muzicale despre care se cunoaște cu certitudine că au fost create de Dimitrie Cantemir au fost interpretate în cadrul evenimentului organizat de Asociația pentru Cultură și Tradiție Anton Pann și finanțat de Ministerul Culturii.

În cadrul evenimentului a avut loc si o expoziție foto-documentară dedicată marelului om de cultură şi principe al Moldovei.

"Evenimentul este alcătuit dintr-o expoziţie şi concert de muzică din Dimitrie Cantemir", a declarat Laura Dumitru, Arhivele Naţionale.

"Proiectul este unul special pentru că adună sub cupola sa mai multe instituţii. Dimitrie Cantemir este important pentru cultura noastră, în special, dar este important pentru cultura europeană şi cea extra-europeană. În primul rând ca muzician, pentru că a reuşit să creeze o schimbare majoră în ceea ce priveşte teoria muzicii orientale, cu el începând, de fapt, şi modernitatea muzicii de acest tip din spaţiul balcanic şi Orientul Apropiat", a precizat Constantin Răileanu, coordonator al Ansamblului Anton Pann.

Concertul şi expoziţia au fost organizate în incinta Teatrului de Păpuși "PRICHINDEL" din Alba Iulia, în cadrul Proiectului cultural "Dimitrie Cantemir – Romanian sound of the Orient".

×
Subiecte în articol: Alba Iulia Dimitrie Cantemir
Parteneri
5 milioane de români care muncesc, îndatorați de stat cu peste 200 de euro
x close