Antena 3 CNN Actualitate Evenimentele din acest weekend restricţionează traficul pe mai multe străzi din Bucureşti

Evenimentele din acest weekend restricţionează traficul pe mai multe străzi din Bucureşti

Primăria Capitalei anunță că în weekend traficul va fi restricționat pe mai multe străzi din București, unde vor fi organizate evenimente.

Evenimentele din acest weekend restricţionează traficul pe mai multe străzi din Bucureşti
Sursa foto: Primăria Municipiului Bucureşti/Facebook
de Iulia Gorgorin    |    14 Oct 2022   •   16:22

Astfel, Spotlight – Festivalul Internațional al Luminii București se va desfășura în perioada 14-16 octombrie 2022.

Pentru desfășurarea evenimentului, se vor institui restricții de trafic, fără afectarea traficului general din intersecții și cu asigurarea traversului pentru str. Ion Câmpineanu, după cum urmează:

- în data de 14 octombrie 2022, între orele 18.00 – 00.00, se va restricționa traficul rutier pe Calea Victoriei, segmentul de drum cuprins între Piața Revoluției și bd. Regina Elisabeta;

- în perioada 15-16 octombrie 2022, între orele 11.00 – 00.00, se va restricționa traficul rutier pe Calea Victoriei, segmentul de drum cuprins între Piața Victoriei și Splaiul Independenței.

Pe durata restricțiilor se va asigura o bandă de urgență pentru accesul auto la instituțiile din zona afectată.

De asemenea, pentru desfășurarea evenimentului „Străzi deschise - București, Promendă urbană” - Calea Victoriei, în perioada 15-16 octombrie 2022, pe durata restricţiilor instituite, se va permite traversarea mașinilor pe Calea Victoriei, pe strada Sevastopol, strada Gheorghe Manu, Bulevardul Dacia, pe strada George Enescu, strada Ştirbei Vodă, Ion Câmpineanu, Bulevardul Regina Elisabeta. Traficul Societăţii de Transport Bucureşti va fi deviat, fără afectarea călătorilor.

Se va permite accesul riveranilor către domiciliu, precum şi către unităţile economice din zonă conform indicatoarelor montate temporar pe durata restricţiilor pe următoarele străzi: strada Frumoasă între strada Sevastopol şi Calea Victoriei, strada Gina Patrichi între bulevardul Lascăr Catargiu şi Calea Victoriei, Calea Griviţei între strada Constantin Budişteanu şi Calea Victoriei, cu menţiunea că accesul auto al riveranilor va fi redirecţionat către aleea din faţa Palatului Ştirbei, apoi către strada Banului.

Traficul rutier pe Calea Victoriei se reia pe timpul nopții până dimineața (în ziua de sâmbătă spre duminică), începând de la ora 23.00 până la ora 11.00.

Al doilea weekend „Străzi deschise” în cartierul Rahova va avea loc pe Str. Bârcă, sector 5, între orele 11.00 – 20.00, pe segmentul de drum cuprins între Calea Rahovei și Str. Dumbrava Nouă.

Amenajarea zonei se va face cu o zi înainte de desfășurarea evenimentului, iar dezafectarea se va face după încheierea acestuia, până a doua zi.

Pentru amenajarea spațiului, se va închide traficul rutier pe str. Bârcă, segmentul de drum precizat mai sus, de vineri, de la ora 22.00, până luni, ora 6.00.

De asemenea, Primăria Capitalei anunță că tragerea la sorți a grupelor turneului final ale Campionatului European Under 21 va avea loc la București, în 18 octombrie, ora 19.00, în incinta Ateneului Român.

Pentru desfășurarea evenimentului, traficul auto și pietonal va fi restricționat după cum urmează:

- în perioada 16.10.2022, începând cu orele 17:00 până în data de 18.10.2022, orele 23:00 pe str. Benjamin Franklin, segmentul de drum cuprins între Piața George Enescu și str. Nicolae Golescu;

- pentru data de 18.10.2022:

- pe str. Constantin Esarcu, segmentul de drum cuprins între poarta de intrare în curtea Ateneului Român și str. Nicolae Golescu și a spațiului de parcare dispus în triunghiul cuprins între str. Constantin Esarcu și str. Episcopiei, intervalul orar 09:00 – 23:00;

- restricționarea traficului auto pe banda I de circulație a Căii Victoriei, segmentul de drum cuprins între str. George Enescu și intrarea în hotelul Radisson Blue, intervalul orar 17:00 – 19:00;

- restricționarea traficului auto pe banda I de circulație a bd. Iancu de Hunedoara, pe sensul de avans către Calea Dorobanților, în dreptul clădirii Metropolis Center, intervalul orar 20:00 – 23:00.

De asemenea, pentru desfășurarea meciului de fotbal dintre echipele Fotbal Club FCSB și UTA Arad, de duminică, începând cu ora 18.30, pe „Arena Națională” se restricționează traficului rutier pe Bd. Pierre de Coubertin (între Str. Vatra Luminoasă și rondul de intrare în stadionul „Arena Națională”). Astfel, trei linii de transport public sunt deviate duminică seară.

Un alt eveniment avizat de Cimisia Tehnică de Circulație este festivalul de artă stradală „Outline Streetart Festival - Artogether”, ediția a II-a, pentru care, sâmbătă, 15 octombrie 2022, circulația auto va fi restricționată pe str. Pictor Arthur Verona, segmentul de drum cuprins între intersecția cu str. Alexandru Dimitrie Xenopol și cu str. Jean Louis Calderon.

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: evenimente weekend strazi trafic București
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close