Antena 3 CNN Actualitate Evenimentul Zilei refuză să publice un drept la replică al Antenei 3

Evenimentul Zilei refuză să publice un drept la replică al Antenei 3

Evenimentul Zilei refuză să publice un drept la replică al Antenei 3
21 Mai 2014   •   19:01

În cadrul ediţiei de miercuri a emisiunii "100 de minute", Alessandra Stoicescu a adus o serie de precizări care dezmint o ştire falsă care a circulat pe mai multe site-uri în ultimele două zile.

„Încă de ieri după-amiază am văzut că pe unul dintre site-urile care s-au înşirat într-un cor băsist anti-Antena 3 a apărut o minciună sfruntată şi pe care nici măcar nu s-au obosit să o verifice. Ştirea a fost preluată de Evenimentul Zilei şi, apoi, în lanţ, de alte site-uri”, a spus Alessandra Stoicescu.

Cu toate că Antena 3 a trimis un drept la replică, acesta nu a fost publicat de jurnaliştii de la Evenimentul Zilei.

„Evenimentul Zilei refuză până în acest moment să publice dreptul la replică pe care l-am trimis, alături de o notificare a avocaţilor, deşi deontologia, Constituţia, toate legile României spun acest lucru”, a precizat realizatoarea emisiunii "100 de minute".

„Astfel se propagă un articol mincinos. În faţa telespectatorilor mei, eu nu pot să nu vin cu precizările necesare. Este jenant că e nevoie să fac apel în cadrul emisiunii pe care o realizez pentru a fi publicat un drept la replică absolut necesar”, a încheiat Alessandra Stoicescu.

Citiţi mai jos dreptul la replică al Antenei 3, care nu a fost publicat de Evenimentul Zilei nici până la ora redactării acestei ştiri.

In urma publicarii acestui articol pe site-ul dvs., dorim sa facem urmatoarele precizari:

In timpul emisiunii “Q&A cu Alessandra Stoicescu”, difuzata in data de 17 mai 2014,  nu a aparut niciun moment pe ecran sintagma “Direct”, fapt ce poate fi verificat foarte usor accesand inregistrarea emisiunii disponibila tuturor pe platforma antenaplay.ro.

Emisiunea a fost inregistrata in doua etape: prima parte marti, 13 mai 2014, iar cea de-a doua joi, 15 mai a.c. , fapt ce poate fi probat cu martori.

Sondajul prezentat in emisiune a fost realizat in perioada 11-14 mai 2014, iar rezultatele sale au fost comentate in timpul inregistrarii celei de a doua parti a emisiunii, inregistrare ce s-a facut pe data de 15 mai 2014, incepand cu ora 21:30, cand sondajul fusese deja incheiat si rezultatele deja centralizate. 

Studioul in care s-a inregistat emisiunea “Q&A cu Alessandra Stoicescu” este cel mai folosit spatiu pentru emisia zilnica a Antenei 3, iar intervalul orar alocat inregistrarii emisiunii saptamanale “Q&A” a fost 21:30-23, cand emisia live se realizeaza din studioul de la Excelsior. Dupa cum se poate constata, intervalul orar 21:30-23 este insuficient pentru inregistrarea unei emisiuni care dureaza doua ore, motiv pentru care au fost necesare doua etape de filmare.

De altfel, toate aceste informatii puteau fi obtinute cu usurinta inainte de publicarea articolului la care facem referire, daca intentia autorului era sa publice un material bazat pe fapte reale, respectand principiile de baza ale jurnalismului, si nu sa atace cu orice pret Antena 3 si pe realizatorii celui mai puternic post de stiri din Romania. 

×
Subiecte în articol: Alessandra Stoicescu Q&A
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close