Antena 3 CNN Actualitate Evoluţia cutremurului de miercuri, secundă cu secundă. Vezi primul document care a confirmat seismul

Evoluţia cutremurului de miercuri, secundă cu secundă. Vezi primul document care a confirmat seismul

Evoluţia cutremurului de miercuri, secundă cu secundă. Vezi primul document care a confirmat seismul
Sursa foto: Evolutia cutremurului din Marea Neagra
05 Aug 2009   •   13:13
ANTENA3.RO - EXCLUSIV ONLINE // Cutremurul cu magnitudinea de 5,5 grade pe scara Richter care a avut loc în Marea Neagră, miercuri dimineaţă, în jurul orei 10:50 şi care s-a resimţit în Constanţa şi în Bucureşti a avut iniţial 5,7 grade pe scara Richter, după cum explică pentru Antena3.ro oficialii Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

Ei adaugă pentru Antena3.ro că în momentul producerii unui seism, automatul care detectează magnitudinea scoate în evidenţă o primă valoare a cutremurului, care are loc chiar după ce acesta a avut loc, ca apoi ea să scadă, după ce informaţia se prelucrează.

Astfel, Antena3.ro vă prezintă ultimele valori ale cutremurului de miercuri dimineaţă aici (pdf)

De asemenea, Antena3.ro vă prezintă şi nota preliminară a INFP, primul document care confirmă producerea unui seism şi care înregistrează primele valori ale seismului.



Antena 3.ro vă prezintă ultimul rezultat oficial trimis de INFP la Centrul Seismologic Euro-Mediteranean, în care se poate observa evoluţia gradată, secundă cu secundă a magnitudinii cutremurului.

Antena3.ro

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close