Antena 3 CNN Actualitate EVUL MEDIU din secolul XXI. Judeţul de lângă Bucureşti unde doar 29,8% din locuinţe sunt dotate cu baie

EVUL MEDIU din secolul XXI. Judeţul de lângă Bucureşti unde doar 29,8% din locuinţe sunt dotate cu baie

EVUL MEDIU din secolul XXI. Judeţul de lângă Bucureşti unde doar 29,8% din locuinţe sunt dotate cu baie
de O.P.    |    05 Iun 2014   •   12:04

România, ţară europeană. România, ţară care încă se luptă cu fantomele unui trecut comunist. România, ţară în care "civilizaţie şi evoluţie" sunt încă neologisme.

La mai bine de şapte ani de la intergrarea în UE, în România încă lipsesc lucruri elementare. Nu vorbim aici de corupţie, furturi, sau înşelăciuni, ci despre confortul populaţiei.

Sunt judeţe la noi în ţară în care apa potabilă sau canalizarea lipsesc din gospodării, oamenii fiind nevoiţi să ia apă de la fântână, sau să meargă la toaletă în spatele curţii.

Judeţele Olt şi Vaslui au primit cele mai mici note în ceea ce priveşte "dotarea locuinţelor": 4,82, respectiv 4,91.

Astfel, doar doar 29.8 % dintre casele din Olt dispun de baie şi doar 30,5% de acces la canalizare. Nici judeţele Vaslui (35,1%), Teleorman (38,5%) sau Botosani (38,7%) nu stau mai bine la acest din urma capitol, fiind mult sub media naţională de 65,1%.

La polul opus se află Sibiul (75,3%), Timişul (85%),  Braşovul (85,5%), Constanţa (83%), şi cum era de aşteptat, în fruntea clasamentului se află Bucureştiul, cu un procent de 96,6%.

 

×
Subiecte în articol: canalizare
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close