Antena 3 CNN Actualitate Clarificări referitoare la structura anului școlar și cum se vor da examenele. Cîmpeanu: Nu se vor susține teze

Clarificări referitoare la structura anului școlar și cum se vor da examenele. Cîmpeanu: Nu se vor susține teze

Ministrul Educației a anunțat că elevii din anii terminali vor da examenele la data stabilită, iar pentru ei nu se va realiza punte între cele două vacanțe de Paște. Totodată, în cazul elevilor din clasele primare, a V-a, a VI-a, a VII-a, a IX-a, a X-a, a XI-a și preșcolari, se va realiza punte între cele două vacanțe, fiind vorba despre aproape o lună liberă.

Clarificări referitoare la structura anului școlar și cum se vor da examenele. Cîmpeanu: Nu se vor susține teze
Sursa foto: Hepta
de Maria Zărnescu    |    25 Mar 2021   •   21:23

În cazul elevilor care nu vor efectua cursuri în luna aprilie, anul școlar se va prelungi până la data de 25 iunie, dar nu se vor susține teze, iar pentru încheierea situațiilor școlare vor fi necesare mai puține note.

"Programul claselor terminale, a VIII-a, a XII-a și a XIII-a nu va fi afectat și va rămâne același din perspectiva activităților didactice, a vacanțelor, care sunt un subiect foarte important. Vacanțele rămân aceleași, între 2 – 11 aprilie, vacanța destinată Sărbătorilor Pascale Catolice, mai apoi între 30 aprilie și 9 mai, vacanța destinată Sărbătorilor Pascale.

Evaluarea Națională va începe pe 22 iunie, imediat după Rusalii, iar Bacalaureatul va începe pe 28 iunie, vorbesc de probele scrise. Probele de competențe se vor echivala.

Cu excepția claselor terminale, învățământul preșcolar, primar și clasele a V-a, a VI-a, a VII-a și clasele IX-a, a X-a și a XI-a, vor face punte între cele două vacanțe, de câte 9 zile fiecare. Acestă punte va fi realizată între data de 12 aprilie și 29 aprilie.

Pentru a nu intra foarte mult în perioada cu temperaturi ridicate și pentru că s-a acceptat reducerea anului școlar, semestrul II cu o săptămână, am luat decizia ca finalul anului școlar, în loc să fie 18 iunie, să fie 25 iunie.

În acest fel nu se iese din luna iunie. Deci nu se intră în zona cu temperaturi ridicate cu elevi în școală. Știm foarte bine școlile din România nu beneficiază de o infrastructură care să ofere o climatizare necesară.

Reducerea anului școlar cu o săptămâna va fi compensată în felul următor: anul acesta nu se susțin teze, s-a micșorat numărul de note, deci anul acesta cadrele didactice vor face efortul  de a comprima perioada încheierii situației școlare", a declarat Sorin Cîmpeanu, în timpul conferinței de presă.

În timpul conferinței de presă, ministrul Educației a fost întrebat în ce condiții se va susține Evaluarea Națională, având în vedere că ultima săptămână de școală se va suprapune cu momentul în care elevii din clasa a VIII-a vor susține examenele finale.

"Având în vedere că ultima săptămâna de școală va fi destinată încheierii situației școlare, sunt convins că se vor găsi aceste soluții în școli (...) Va exista soluția trecerii în online dacă mai sunt ceva lucruri de predat în ultima săptămână de școală, când se va presupune Evaluarea Națională peste celelalte clase", a explicat Sorin Cîmpeanu.

×
Subiecte în articol: Sorin Cîmpeanu Ministerul Educației
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close