Antena 3 CNN Actualitate Examenul maturităţii s-a transformat în examenul ruşinii. În zeci de licee din ţară, nici un elev nu a promovat bacalaureatul

Examenul maturităţii s-a transformat în examenul ruşinii. În zeci de licee din ţară, nici un elev nu a promovat bacalaureatul

Examenul maturităţii s-a transformat în examenul ruşinii. În zeci de licee din ţară, nici un elev nu a promovat bacalaureatul
Sursa foto: Foto: Agerpres
09 Iul 2012   •   07:13

În zeci de licee din ţară nu a promovat nimeni examenul maturităţii. Mulţi dintre elevi nu erau deloc surprinşi de rezultate, ba mai mult, au întâmpinat notele cu zâmbetul pe buze.  Promit, totuşi, că se vor pregăti mai bine pentru la toamnă. Până atunci însă au fugit să îşi înece supărarea în cluburi.

Trei unităţi de învăţământ din Maramureş nu au niciun elev declarat admis la examenul de bacalaureat. Aceeaşi situaţie şi la Grupul Şcolar Tudor Vladimirescu, din localitatea mehedinţeană Şimian. Din 165 de absolvenţi, care s-au prezentat la examen, niciunul nu a reuşit să obţină o medie peste 6.

Vezi aici rezultatele la bacalaureat

Şi la Grupul Şcolar Agricol din Tărtăşeşti, toţi cei 66 de absolvenţi au picat bacalaureatul. Mulţi dintre elevi nu s-au arătat afectaţi de rezultat

Patru unităţi de învăţământ cu promovabilitate zero sunt şi în judeţul Timiş. Două licee din Vrancea, 2 licee particulare din Cluj-Napoca precum şi alte 2 din Suceava nu au, de asemenea, niciun candidat care să fi luat Bacalaureatul.

Rezultatele la Bac, mai slabe decât în 2011

Rezultatele de la Bacalaureat sunt mai slabe ca anul trecut, anunţă ministrul Educaţiei, după primirea datelor finale. Mai puţin de jumătate dintre candidaţi au reuşit să treacă examenul, mai exact 43% . Cele mai mici note s-au înregistrat în judeţul Ilfov, unde procentul de promovare este de 15%. Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu a anunţat că va cere şcolilor să organizeze cursuri pentru a-i pregati pe elevi, până la sesiunea din luna august. Situaţia dezastruoasă este cauzată de lipsa măsurilor după bacalaureatul din 2011, spune Andronescu.

Contestaţii sau sesiunea din toamnă

Sunt şi elevi pentru care emoţiile încă nu s-au terminat. Câteva zecimi în plus, obţinute la contestaţie, ar fi suficiente ca să promoveze.Elevii nemulţumiţi pot contesta notele până astăzi la ora 12.00, iar rezultatele finale vor fi afişate în 13 iulie.

Cei care nu vor reuşi să obţină note de trecere nici după contestaţii mai au o şansă la sesiunea din toamnă a bacalaureatului. Înscrierile pentru a doua sesiune vor avea loc între 16 şi 20 iulie.

Prima probă, cea orală de limba română, începe pe 20 august. Pe 2 septembrie, pînă la ora 16, se vor afişa rezultatele. Constestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi între orele 16-20, iar pe 5 septembrie se vor afişa rezultatele finale.



×
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close