Antena 3 CNN Actualitate Exces de Putere. A mușcat Mugur Isărescu din mărul ispitei? Atac dur lansat de Ilie Năstase la adresa guvernatorului BNR

Exces de Putere. A mușcat Mugur Isărescu din mărul ispitei? Atac dur lansat de Ilie Năstase la adresa guvernatorului BNR

Exces de Putere. A mușcat Mugur Isărescu din mărul ispitei? Atac dur lansat de Ilie Năstase la adresa guvernatorului BNR
31 Mar 2017   •   21:51

În urmă cu câțiva ani, Mugur Isărescu a depus, la Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Oltenia, proiectul pentru accesarea a 200.000 de euro, fonduri europene destinate transformării unei clădiri de pe domeniul său din Drăgășani, județul Vâlcea, în pensiune turistică.

În același an, soțul directorul ADR Oltenia, Marilena Bogheanu, a fost angajat la Banca Națională a României (BNR). Aurelian Bogheanu era angajat la BNR fără concurs.

După obținerea fondurilor europene pentru firma Măr SRL a familiei Isărescu, Aurelian Bogheanu era promovat în cadrul instituției.

”Dânsul (Aurelian Bogheanu - n.r. ) vine de la Ministerul de Finanțe, nu l-am luat de piața liberă. Pe poziția domniei sale, cea de auditor public, este o calificare extrem de îngustă, procedura angajării este angajarea directă. Doamna director nu este implicată direct în procesul de acordare al fondurilor. S-au făcut contestații în legătură cu aceste proceduri, subiectul este vechi și a fost discutat. Promovarea sa s-a realizat în baza competențelor profesionale și a unui concurs intern (…) E o firmă care a primit finanțare europeană pe baza unui proiect foarte bun, își respectă îndatoririle. Când vorbim de fonduri europene ești foarte controlat” a spus Dan Suciu, purtătorul de cuvânt al BNR.

Coincidență sau nu? Subiectul a fost discutat, vineri, la ”Exces de putere”.

Fostul tenismen Ilie Năstase a intervenit telefonic și a lansat un atac dur la adresa lui Mugur Isărescu.

”Această instituție a fost privatizată de domnul Isărescu. Statul român nu are nimic de spus acolo. Dânsul o conduce ca un privat, își pune și bonus, eu așa văd, îți pui bonus la afacerea ta personala. Eu sunt unul din ”fraierii” ăia care l-au votat când eram la Senat pentru că au zis că e bun. I s-a luat la control salariul, păi nu știm, ce facem, își bate joc de noi. De unde iei toate proprietățile alea? Parlamentul ce face?” a spus Ilie Năstase, care îl consideră responsabil pe Isărescu de faptul că România a pierdut cel mai important turneu de tenis.

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close