Antena 3 CNN Actualitate Exces de putere: Credite cu dobânzi de până la 8000% DAE. ”Două cuvinte și o virgulă modifică 15 pagini ale contractului”

Exces de putere: Credite cu dobânzi de până la 8000% DAE. ”Două cuvinte și o virgulă modifică 15 pagini ale contractului”

Exces de putere: Credite cu dobânzi de până la 8000% DAE. ”Două cuvinte și o virgulă modifică 15 pagini ale contractului”
02 Sep 2016   •   21:30

Bărbatul care a protestat, în iunie, la etajul 16 al Hotelului Intercontinental din Capitală, a vorbit la Exces de putere, de la Antena 3, despre motivele care l-au împins la un asemenea gest.

Bărbatul, pe nume Oliver Marinescu, a povestit la Antena 3, în prezența avocatului său, că a dorit să-și facă auzită problema pe care o are cu un IFN de la care contractase un credit ipotecar.

Marinescu a povestit că a întârziat o lună cu plata unei rate la un credit imobiliar de 20.000 de euro, însă s-a trezit cu penalități în valoare de 6.000 de euro/lună. Pentru că nu a reușit să cadă de acord cu reprezentanții IFN-ului, bărbatul nu a mai reușit să achite în următoarea lună contravaloarea penalităților, așa că sumele s-au strâns iar imobilul achitat a fost pierdut.

”În ziua protestului a avut loc evacuarea. În timp ce făceam protestul, mie mi se golea casa”, a spus bărbatul, care susține că nu știa de clauzele din contract referitoare la întârzierea la plata ratei.

”Condițiile păreau legale, am semnat la notari, însă, dacă nu te asistă un avocat, două cuvinte și o virgulă modifică 15 pagini ale contractului”, a spus bărbatul.

Credite cu dobânzi de până la 8000% DAE!

Iată care sunt dobânzile pentru cele mai cunoscute IFN-uri, așa cum apar ele în documentele ANPC:

- MOZIPO  3902,5%
- ICREDIT DAE 1235%
- VIVA CREDIT 3774& - 7678%
- EXTRA SIMPLU 4188%
- FERRATUM 4329%
- FAST FINANCE 4114%
- IFN EXTRA FINANCE 4114 - 6936%
- ZAPLO 1993,35%

Contactat telefonic la Exces de putere, directorul general al ANPC Paul Anghel a vorbit despre comisioanele percepute și încasate ilegal de către aceste instituții financiar non-bancare (IFN), precum și despre demersurile de la nivelul instituției pe care o conduce pentru a veni în ajutorul românilor înșelați astfel.

”Ei motivează că acele credite sunt pe perioade foarte scurte și de aceea dobânzile DAE sunt atat de mari”, a spus directorul ANPC, Paul Anghel, adăugând că a propus o plafonare a acestui nivel de dobândă, însă până acum nu s-a luat nicio măsură.

 

 

 

×
Parteneri
Data la care intră pensiile în luna octombrie 2023!
x close