Antena 3 CNN Actualitate Exces de Putere: Ioana Băsescu, minciuni la metrul pătrat

Exces de Putere: Ioana Băsescu, minciuni la metrul pătrat

Exces de Putere: Ioana Băsescu, minciuni la metrul pătrat
Sursa foto: Foto: VideoNews
21 Mar 2015   •   09:54
Ioana Băsescu a minţit când a spus că a cumpărat în 2008 apartamentul din complexul rezidenţial deţinut de Puiu Popoviciu, prietenul lui Traian Băsescu. 
 
În realitate, imobilul de lux a fost cumpărat cu acte în 2010. Cu toate acestea, fiica fostului preşedinte spunea răspicat, în 2009, că apartamentul a fost achitat, prin transfer bancar, cu un an în urmă.
 
În 2009, Ioana Băsescu spunea că va face publice toate actele care dovedeau achiziţia penthouse-ului din complexul lui Puiu Popoviciu în martie 2008, precum şi preţul acestuia. 
 
În realitate, actele nici măcar nu existau. 
 
Apartamentul a fost achiziţionat la un preţ de 544.000 de euro fără TVA, însă preţul real al apartamentului de lux era la acea perioadă de peste 1 milion de euro. 
 
Documente prezentate în exclusivitate de Antena 3, la emisiunea "Exces de putere", dovedesc că anul trecut Ioana Băsescu a vândut aparatmentul de lux.
 
Aparatamentul a fost cumpărat apoi vândut prin firma la care Ioana Băsaescu este unic acţionar. Potrivit legii notarilor, Ioana Băsescu nu are voie să fie acţionar într-o firmă şi să desfăşoare activităţi de comerţ, sancţiunea mergând până la pierderea calităţii de notar. De asemenea, firma a foste înmatriculată, în 2008, pe adresa unui imobil care aparţine actualului soţ al Ioanei Băsescu, Radu Pricop. La vremea respectivă, cei doi nu era căsătoriţi, iar fiica cea mare a preşedintelui era implicată într-o relaţie cu omul de afaceri italian Giovanni Francesco.
 

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close