Antena 3 CNN Actualitate Exces de zel ilegal: Primăria din Sfântu Gheorghe şi-a pus datornicii pe o listă a ruşinii (VIDEO)

Exces de zel ilegal: Primăria din Sfântu Gheorghe şi-a pus datornicii pe o listă a ruşinii (VIDEO)

Exces de zel ilegal: Primăria din Sfântu Gheorghe şi-a pus datornicii pe o listă a ruşinii (VIDEO)
07 Apr 2010   •   23:44

Pe timp de criză, autorităţile găsesc metode inedite să-şi umple visteriile. La Sfântu Gheorghe, primăria şi-a pus datornicii pe o listă a ruşinii. Metoda ar fi putut fi eficientă, dacă n-ar fi fost ilegală. Din exces de zel, funcţionarii primăriei au publicat pe internet numele şi adresele datornicilor, lucru interzis de lege.

Secretul Fiscal nu mai este un secret pentru locuitorii din Sfântu Gheorghe. Asta după ce Primăria a hotărât să-i facă de râsul lumii pe contribuabilii restanţieri. Cu un singur clic, oricine poate accesa datele personale a peste 8.000 de oamenii, chiar pe pagina de internet a primăriei.

Nu există, însă, nicio lege care să permită primăriei să publice datele personale a peste 13% din locuitorii oraşului.

Locuitorii din Sfântu Gheorghe nu găsesc o scuză pentru isprava primăriei. Mai ales că pe lista cu rău platnici sunt trecuţi şi cei care au datorii de câţiva lei.

Legea nu prevede sancţiuni expres pentru nerespectarea secretului fiscal. Dar, cei peste 8.000 de oameni puşi la mezat de primăria din Sfântu Gheorghe ar putea cere în tribunal despăgubiri dacă dovedesc că au avut de suferit pentru că primăria le-a divulgat identitatea.




Observator


×
Subiecte în articol: lista primarie sfantu gheorghe
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close