Antena 3 CNN Actualitate Excese festive. Spitalele bucureştene, asaltate de pacienţi în ultimele 24 de ore

Excese festive. Spitalele bucureştene, asaltate de pacienţi în ultimele 24 de ore

Excese festive. Spitalele bucureştene, asaltate de pacienţi în ultimele 24 de ore
26 Dec 2008   •   17:18

De Crăciun, românul uită brusc de restricţii, diete şi cumpătare. După mesele îmbelşugate, asezonate cu băuturi alcoolice, mulţi au ajuns la urgenţă. Holurile spitalelor din Bucureşti au fost pline de pacienţi în ultimele 24 de ore.
250 dintre cele 930 de persoane care au apelat la serviciul de ambulanţă din Capitală au ajuns la spital din cauza consumului iraţional de mâncare. Cel mai mult de suferit au avut cei cu afecţiuni renale, persoanele hipertensive şi diabeticii.
De asemenea, în ultimele 24 de ore s-au înregistrat şi şapte tentative de suicid.
Serviciul de Ambulanţă Bucureşti este pregătit să acţioneze în această perioadă cu 45 de echipaje la care s-au mai adăugat alte 20 de echipe SMURD.
Şi medicii ieşeni s-au confruntat cu o avalanşă de pacienţi. Aproape 200 de persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce au mâncat şi au băut fără măsură.
Pe lângă cazurile de toxiinfecţie alimentară şi consumul excesiv de alcool, medicii ieşeni s-au confruntat şi cu şase tentative de suicid. Şase femei au ajuns în comă la spital, după ce au încercat să-şi pună capăt zilelor, în urma unor conflicte cu partenerii lor.
Antena 3

×
Subiecte în articol: Crăciun spitale
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close