Antena 3 CNN Actualitate Exclusiv! Află în ce scandal a fost implicat noul subsecretar de stat în Sănătate, medicul Andrei Georgescu

Exclusiv! Află în ce scandal a fost implicat noul subsecretar de stat în Sănătate, medicul Andrei Georgescu

Exclusiv! Află în ce scandal a fost implicat noul subsecretar de stat în Sănătate, medicul Andrei Georgescu
Sursa foto: Foto: Antena 3
11 Ian 2012   •   23:17

Ediţia de miercuri seară a emisiunii Sinteza Zilei, de la Antena 3 prezintă, în exclusivitate, detalii din trecutul, nu foarte îndepărtat, al medicului Andrei Georgescu, cel care a fost numit de către Guvernul Boc în funcţia de subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii, în locul medicului Raed Arafat.

Astfel, aflăm că, în anul 2003, medicul Andrei Georgescu, în acea vreme consilierul personal pe probleme de asistenta medicală al ministrului Sănătăţii şi Familiei, a fost implicat într-un scandal de proporţii, denumit sugestiv de către presă, scandalul Ambulanţa.

Mai mulţi şefi ai serviciilor de ambulanţă din întreaga ţară, împreună cu fiica doctorului Andrei Georgescu, Ilinca Mădălina Georgescu, au înfiinţat la acea vreme firma Sanitras SA, care avea ca obiect de activitate transportul bolnavilor. Firma beneficia de sprijin înalt. Un ordin emis la sugestia medicului, obliga serviciile de ambulanţă din ţară să cedeze transportul anumitor bolnavi firmelor care desfăşurau activităţi de acest gen.

Printre acţionarii majoritari ai firmei Sanitras (totodată şi administrator al firmei) se număra şi Ilinca Mădălina Georgescu, fiica lui Andrei Georgescu, scria presa în 2003.

Afacerea cu ambulanţe a medicului Andrei Georgescu, descoperită de jurnalişi precum Petre Mihai Băcanu şi Cornel Nistorescu, a fost recunoscută de către acesta încă din 2003.

Contactat telefonic, medicul Andrei Georgescu a recunoscut încă o dată cele petrecute în 2003, precizând faptul că a fost o greşeală regretabilă implicarea fiicei sale în acea societate.

"Este adevărat că a fost înfiinţată acea firmă. E adevărat că în structura firmei era şi fiica mea. Nu am fost dat afară. (...) A fost o greşeală participarea fiicei mele în această firmă" a declarat medicul Andrei Georgescu la Antena 3.

 


Medicul Andrei Georgescu a acceptat numirea ca subsecretar de stat la Ministerul Sănătăţii, în locul lui Raed Arafat, care a demisionat, marţi, din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii.

Vezi aici înregistrarea integrală a emisiunii Sinteza Zilei.

×
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close