Antena 3 CNN Actualitate EXCLUSIV! Cu ce se ocupă astăzi Victor Costache, fostul ministru al Sănătății! Nu mai lucrează la Polisano. Ce spune despre Ludovic Orban

EXCLUSIV! Cu ce se ocupă astăzi Victor Costache, fostul ministru al Sănătății! Nu mai lucrează la Polisano. Ce spune despre Ludovic Orban

Pe 26 martie, în plină pandemie de coronavirus, Victor Costache își anunța demisia din funcția de ministru al Sănătății. A ținut la acel moment să precizeze că „nu a părăsit corabia în mijlocul furtunii”, ceea ce înseamnă că a fost obligat să renunțe la portofoliul pe care-l gestiona, chiar de șeful său, Ludovic Orban.

EXCLUSIV! Cu ce se ocupă astăzi Victor Costache, fostul ministru al Sănătății! Nu mai lucrează la Polisano. Ce spune despre Ludovic Orban
Sursa foto: Gov.ro
de Anca Andrei    |    22 Iun 2020   •   06:50

„Regret demisia domnului ministru, pe de altă parte o înţeleg şi îi mulţumesc pentru buna colaborare pe care am avut-o″, spunea premierul, într-o declaraţie de presă susţinută la Palatul Victoria în aceeași zi.

Care a fost motivul real pentru care Victor Costache a fost obligat să-și dea demisia rămâne o enigmă și au fost multe speculații pe această temă. De la declarațiile sale prin care susținea ideile Gabrielei Firea legate de testarea bucureștenilor de COVID-19 până la dosarul celebrelor măști, toate sunt scenarii demne de luat în calcul.

La o săptămână de la demisie, numele lui Victor Costache apărea pe site-ul ministerului Sănătății ca și consiler onorific al actualului ministru, Nelu Tătaru. A doua zi a fost revocat și din această poziție.

Întors la Sibiu, la Spitalul Polisano, unde fondase cea mai puternică secție de chirurgie cardiovasculară din țară, Victor Costache a fost nevoit să-și dea demisia și de acolo pentru că managerul i-a închis secția. Se pare că acesta a fost adus de Remus Borza la conducerea clinicii și în trecut lucrase la Registrul Auto Român, deci avea experiență zero în zona medicală.

Ce face Victor Costache astăzi

Ei bine, fostul ministru, care în anul 2018 intra în Cartea Recordurilor ca fiind primul chirurg cardiovascular care reușise o operație la inimă, deosebit de complexă (disecție de aortă tratată endovascular) își desfășoară activitatea astăzi la Brașov, mai exact la Spitalul Sfânul Constantin.

După cele două demisii forțate, Victor Costache a primit o ofertă de la un om de afaceri și s-a mutat împreună cu întreaga echipă, cu care a realizat cele mai complicate intervenții pe inimă la Polisano, în acest nou centru de chirugie cardiovasculară, ultramodern și care este dotat cu aparatură de ultimă generație. De asemenea, acesta merge o săptămână pe lună la clinica Sanador din București, pentru alte intervenții complexe pe cord.

„Aveam o datorie față de echipa mea și mai ales față de pacienți. Nu-i port pică fostului manager de la Polisano. Știu că acum acolo aproape că nu se mai realizează nicio intervenție pe inimă. Eu sunt foarte bine aici la Brașov.

Am început pe 4 mai. Fiind pandemie, în prima lună, am operat doar urgențele, dar acum, în iunie deja lucrăm la intensitate maximă”, a declarat Victor Costache, în exclusivitate pentru Antena3.ro.

Mai este Victor Costache în PNL? Relația cu Ludovic Orban

„Sigur că mai sunt în PNL. Nu știu să mă fi exlus din partid. Le stau la dispoziție colegilor mei pentru sfaturi medicale. Cu premierul Ludovic Orban am o relație foarte bună în continuare”, a spus fostul ministru care a mărturisit și că nu exclude o reîntoarcere în politică.

„Am 46 de ani. Niciodată să nu spui niciodată. Dar acum mă concentrez intens pe cariera mea medicală”, a concluzionat acesta.

Cine este medicul și fostul ministru Victor Costache

Victor Costache este unul dintre puținii români, complet atipici. A plecat din țară doar pentru ca zece ani mai târziu să revină și să aplice tot ce a învățat în străinătate, contribuind astfel la dezvoltarea medicinei în România.

Victor Costache a absolvit Facultatea de Medicină din cadrul UMF „Grigore T. Popa” Iași în anul 1999, iar un an mai târziu a plecat în Franţa, pentru a învăța de la cei mai buni. S-a specializat  în chirurgie cardio-vasculară şi toracică, a lucrat în șase țări diferite, iar în anul 2014 a revenit în România, la Sibiu,  unde a fondat cel mai modern centru de chirurgie cardiovasculară, la Polisano.

Nu de puține ori, el a reușit imposibilul, adăugând nu doar speranță, ci și viață pacienților cărora nimeni nu le-a dat nicio șansă. Revenit în România, Victor Costache nu a stat deoparte, operând pacienți doar la Polisano, ci s-a implicat activ în dezvoltarea medicinei, făcând demersuri peste demersuri către ministerul Sănătății pentru ca oamenii să beneficieze de condiții mai bune în domeniul sanitar.

Deși în Franța a fost primit în prestigioasa Academie Națională de Chirurgie, în România, cu toate că a încercat din greu, nu a reușit să fie primit într-un spital de stat să opereze.

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri de Izvorul Tămăduirii
x close