Antena 3 CNN Actualitate Exclusiv! Daniel Băluţă, despre noua Unitate de Primiri Urgenţe de la Spitalul Bagdasar-Arseni

Exclusiv! Daniel Băluţă, despre noua Unitate de Primiri Urgenţe de la Spitalul Bagdasar-Arseni

Una dintre cele mai moderne Unităţi de Primiri Urgenţe din România se construieşte în sectorul 4, la Spitalul Bagdasar Arseni. Proiectul prevede ca întreaga construcţie să fie amenajată în aşa fel încât la finalizarea să poată îndeplini toate standardele internaţionale de calitate. În paralel, în incinta aceluiaşi spital are loc şi amenajarea unităţii medicale speciale pentru tratarea marilor arşi.

Exclusiv! Daniel Băluţă, despre noua Unitate de Primiri Urgenţe de la Spitalul Bagdasar-Arseni
Sursa foto: Antena 3
08 Mai 2020   •   15:25

Daniel Băluţă, primarul sectorului, a vorbit în exclusivitate la Antena 3, despre cea mai modernă Unitate de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Bagdasar-Arseni din Capitală.

''Realizarea acestei unităţi de Primiri Urgenţe este o necesitate extrem de mare pentru comunitatea pe care o reprezint, cât şi pentru ceea ce însemnă Municipiul Bucureşti şi zonele adiacente.

Discutăm despre una dintre cele mai moderne de Primiri Urgenţe din România construită la absolut toate standardele existente în Europa.

Ea va reuşi să dubleze numărul de pacienţi trataţi, va reuşi să înglobeze un număr de 170 de cadre medicale şi va avea absolut toate facilităţile de care noi toţi avem nevoie. De la Radiologie, săli pentru trumatisme majore, săli de aşteptare dotate corespunzător şi tot ceea ce este necesar unui act medical de foarte bună calitate.

Fiind o unitate de Primiri Urgenţe, ne raportăm la capacitatea actuală a Spitalului Bagdasar-Arseni de a trata pacienţii.

Astăzi poate să trateze un număr de circa 200 de pacienţi pe zi, iar în noua formulă, vor reuşi să trateze peste 300 de pacienţi. De asemenea, vom putea avea un număr  de 170 de cadre medicale. Avem în interiorul incintei şi o zonă specială pentru tratat copii.

Secţia Marilor Arşi va avea şi ea dotările corespunzătoare şi construcţia este realizată conform standardelor europene în domeniu. Una dintre dorinţele cele mai mari pe care le-am avut, a fost aceea de a realiza în sectorul 4 o asemenea facilitate medicală.

În circa 10 săptămâni, atât centrul de arşi, cât şi Unitatea de Primiri Urgenţe vor fi finalizate şi vom avea capacitatea de a trata oamenii care sunt în nevoie'', a spus Daniel Băluţă, primarul sectorului 4, în exclusivitate la Antena 3.

×
Subiecte în articol: Daniel Băluţă bagdasar primiri urgente
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close