Antena 3 CNN Actualitate EXCLUSIV. Strănepoata lui Brâncuşi: Mulţumesc autorităţilor care se luptă de 20 de ani să distrugă acel ansamblu

EXCLUSIV. Strănepoata lui Brâncuşi: Mulţumesc autorităţilor care se luptă de 20 de ani să distrugă acel ansamblu

EXCLUSIV. Strănepoata lui Brâncuşi: Mulţumesc autorităţilor care se luptă de 20 de ani să distrugă acel ansamblu
Sursa foto: Foto: Agerpres
26 Oct 2013   •   10:52
Scandalul legat de distrugerea monumentului "Poarta Sărutului" nu s-a încheiat şi nici nu pare să se încheie prea curând. Luminiţa Mincu, strănepoata lui Constantin Brâncuşi a declarat, în exclusivitate pentru Antena 3, că este vorba despre incompetenţă, dezinteres din partea autorităţilor şi cheltuirea unor bani. 
 
"Eu le mulţumesc autorităţilor că de 20 de ani nu fac nimic decât să se lupte să distrugă acest ansamblu. Niciodată nu s-au gândit să creeze un colectiv de oameni care să explice ce se poate face. Poate eu nu sunt specialist. Mama a fost sculptor în lemn. Dar sunt destule persoane care cunosc anumite procedee şi ştiu cum se trece la o restaurare a pietrei. Sunt o grămadă de probleme şi opinia mea este că interesul nu este al refacerii ansamblului, ci mai degrabă al consumului de bani. Este vorba despre incompetenţă şi de lipsă de interes, pentru că interesul este banul şi nu ce trebuie să realizăm pentru ţara asta şi pentru Brâncuşi", a explicat Luminiţa Mincu. 
 
Strănepoata lui Brâncuşi a arătat că nu doar Poarta Sărutului a fost afectată de incompetenţa autorităţilor.
 
"Şi la Masa Tăcerii au fost probleme, pentru că s-a kituit masa, cu un kit ordinar. Când s-a spălat masa, a sărit kitul. Coloana Infintului are şi ea probleme şi acum, după 12, 13 ani trebuie intrat din nou să se lucreze."
 
Poarta Sărutului, celebra operă a lui Brâncuşi, a ajus bătaia de joc a celor care ar trebui sa aibă grijă de monument. Scandalurile se ţin lanţ la Târgu Jiu, acolo unde monumentul a fost restaurat. Proiectantul spune că lucrările s-au făcut fără ca el să ştie, de oameni care au provocat distrugeri monumentului.  
 
De cealaltă parte, Institutului Naţional al Patrimoniului va depune plângere împotriva acestuia, pentru calomnierea instituţiei.
 

×
Subiecte în articol: exclusiv Antena 3 probleme institutie
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close