Antena 3 CNN Actualitate Exclusiv! Totul despre neregulile de la Spitalul Universitar din Capitală. Mărturisirile incredibile făcute de un medic - VIDEO

Exclusiv! Totul despre neregulile de la Spitalul Universitar din Capitală. Mărturisirile incredibile făcute de un medic - VIDEO

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a trimis de urgenţă Corpul de Control la Spitalul Universitar din Capitală. Acolo, operaţiile ortopedice au fost sistate astăzi din cauza lipsei autorizaţiei în cazul unor aparate care folosesc raze X, fără de care nu se pot efectua intervenţiile de montare de tije sau proteze. Şase pacienţi care trebuiau operaţi de urgenţă stau blocaţi acum în saloane, iar medicii au cerut conducerii să direcţioneze cazurile grave ce ţin de ortopedie către alte unităţi medicale. De cealaltă parte, conducerea unităţii spune că nu a fost informată de sistarea intervenţiilor şi că ar fi găsit soluţii să nu se ajungă la astfel de situaţii.

Exclusiv! Totul despre neregulile de la Spitalul Universitar din Capitală. Mărturisirile incredibile făcute de un medic - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
10 Feb 2020   •   17:04

Cu dosarele medicale în mână şi cu bagajele după ei, pacienţii au aflat că operaţiile au fost anulate. Motivul: au expirat autorizaţiile pentru aparatele cu raze X esenţiale în intervenţiile ortopedice, emise de CNCAN, adică instituţia care se ocupă de managementul şi controlul aparatelor cu potenţial radioactiv.

Managerul spitalului spune că nu a fost înştiinţat de anularea operaţiilor.

''Nu am fost înştiinţată de niciunul dintre cei doi şefi de secţie Ortopedie 1 sau Ortopedie 2 că au pe programul operator pacienţi care ar necesita intraoperator control radiologic. Dacă aş fi ştiut, cu siguranţă există serviciul de Radiologie 24 de ore din 24, şapte zile din şapte deschis, astfel colegii mei din radiologie să poată să ajute'', a spus Adriana Nica, manager Spitalul Universitar.

Mai grav, spun reprezentanţii CNCAN, e că nicio persoană din cadrul secţiei de ortopedie nu are permis pentru a opera astfel de aparate. Pentru asta, au amendat Spitalul Universitar cu 5 mii de lei şi au impus un termen de o lună pentru remedierea problemelor.

Conducerea spitalului spune că a plătit cursuri de calificare, însă angajaţii nu s-au prezentat la examene.

Nu ar fi singurele probleme, spun medicii din spital.

 ''În principiu ar trebui să fie un aparat în fiecare sală, să stai să ai un aparat la trei săli, să te plimbi de colo-colo cu acel aparat care e o chestie destul de mare, sunt două corpuri ale aparatului, normal că se şi strică, acela e destinat unei săli, trebuie să stea într-o sală să se utilizeze şi atât, nu îl tragi pe holuri şi pe lifturi. Nimeni nu ştie să folosească aparatul nou. S-a întâmplat să fim în sală şi să se strice acel aparat în momentul în care îl folosim cu pacienţii deschişi, s-a întâmplat să fim în sală cu pacienta anesteziată şi schimbăm indicaţia operatorie'', spune un medic din cadrul Spitalului Universitar.

Medicii din spital spun că în noul Bloc Operator în care s-au investit peste 70 de milioane de lei, problemele se ţin lant.

În mai multe rapoarte de incidente, medicii au scris că aparatul de aspiraţie sau electrocauterul se strică frecvent, sau că tavanul din sălile de operaţii se desprinde.

 

 

 

 

 

 

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close