Excursie de coşmar pentru mai mulţi turişti belgieni veniţi la Munţii Piatra Craiului

22 Iun 2011   •   23:16
Excursie de coşmar pentru mai mulţi turişti belgieni veniţi la Munţii Piatra Craiului Foto: Videonews

600 de euro pentru o excursie de coşmar. Este preţul plătit de câţiva turişti belgieni care au vrut să încerce un traseu dificil din Piatra Craiului. O tânără a ajuns însă la spital după ce a căzut în gol câţiva metri şi un bolovan s-a prăbuşit peste ea. Operaţiunea de salvare a durat şase ore.

O vizită pe care, probabil, nu o va uita prea uşor. Tânăra era pe munte împreună cu alţi 16 turişti şi trei ghizi români. Au ales împreună un traseu complicat şi au plătit 600 de euro pentru a se simţi în siguranţă. Nimeni nu le-a spus însă că zona este foarte periculoasă chiar şi pentru cei experimentaţi.

"Accidentul s-a produs din neatenţia turistei din Belgia, care a alunecat şi un bolovan a venit peste capul ei, peste membre", a declarat Ioan Pivoda, şef serviciu Salvamont Zărneşti.

Tânăra a avut mare noroc. Piatra a reuşit doar să o rănească. A ajutat-o şi echipamentul special pentru excursii. Fata a rezistat până când salvamontiştii au reuşit să ajungă în zona în care se prăbuşise.

Turista a fost coborâtă în jurul orei 2 noaptea. Restul grupului a coborât de pe munte în zori, pe la ora 5 dimineaţa. Oboseala şi spaima prin care au trecut şi-a spus însă cuvântul.

Ghizii nu au vorbit. Salvamontiştii spun că între Cabana Curmătura şi Plaiul Foii sunt mai multe trasee turistice periculoase pe care ar trebui să le evităm.

 

Parteneri
x close