Antena 3 CNN Actualitate Guvernul Grindeanu a realizat excedent bugetar. Anunțul făcut de Ministerul Finanţelor Publice

Guvernul Grindeanu a realizat excedent bugetar. Anunțul făcut de Ministerul Finanţelor Publice

Guvernul Grindeanu a realizat excedent bugetar. Anunțul făcut de Ministerul Finanţelor Publice
Sursa foto: Foto: gov.ro
de S.T.    |    29 Mar 2017   •   11:18

Execuţia bugetului general consolidat pe primele două luni din 2017 s-a încheiat cu un excedent de 397,1 milioane lei, respectiv 0,05% din PIB, faţă de 788,1 milioane lei, respectiv 0,10% din PIB, înregistrat în aceeaşi perioadă a anului 2016, conform datelor operative, informează Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

Veniturile bugetului general consolidat, în sumă de 34,9 miliarde lei, reprezentând 4,3% din PIB, au fost cu 1,4% mai mici, în termeni nominali, faţă de perioada similară a anului precedent.

Potrivit unui comunicat al MFP, s-au înregistrat creşteri faţă de anul trecut la încasările din impozitul pe salarii şi venit (+13,6%), contribuţiile sociale (+11,9%), impozitul pe comerţ exterior şi tranzacţiile internaţionale (+18,8%) şi la venituri din capital (+76,8%).

„Încasările din alte impozite şi taxe pe bunuri şi servicii au crescut cu 90,9% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, creşterea fiind determinată, în principal, de evoluţia încasărilor aferente contribuţiei datorate pentru medicamente, precum şi pentru contractele cost-volum/cost-volum-rezultat finanţate din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate”, menţionează MFP.

×
Parteneri
Elena Mateescu a anunțat zonele în care revin ninsorile
x close