Antena 3 CNN Actualitate Executivul adoptă acte normative importante printre care documentul care reglemenează şomajul tehnic

Executivul adoptă acte normative importante printre care documentul care reglemenează şomajul tehnic

Executivul adoptă acte normative importante printre care documentul care reglemenează şomajul tehnic
05 Feb 2010   •   08:07

Executivul se reuneşte vineri pentru a adopta o serie de acte normative importante, printre care se află documentul care reglementează şomajul tehnic.

Acesta ramane totuşi destul de controversat, pentru că sunt voci care sustin că acesta este copiat la indigo după proiectul vechi şi că nu poate fi aplicat. Asta, dacă rămâne în actuala formă, prezentată sindicatelor de oficialii Ministerului Muncii.

Potrivit proiectului actual, pentru a fi scutit de contribuţii şi impozite, angajatorul e obligat să-şi întrerupă complet activitatea, iar cei care nu pot face asta sunt excluşi de la facilităţile oferite de stat, susţin specialiştii.

În acest caz, este nevoie de amendarea sa în Parlament. Tot vineri, miniştrii vor dezbate un proiect de hotărâre privind instituirea Comisiei de monitorizare a progreselor înregistrate de România în domeniul reformei sistemului judiciar şi al luptei împotriva corupţiei.

Pe agenda reuniunii mai figurează şi un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii privind Statutul funcţionarilor publici.

Antena 3

×
Subiecte în articol: Emil Boc executiv guvern somaj tehnic
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close