Antena 3 CNN Actualitate Executivul ar putea hotărî concedierea a 75.000 de bugetari anul acesta

Executivul ar putea hotărî concedierea a 75.000 de bugetari anul acesta

Executivul ar putea hotărî concedierea a 75.000 de bugetari anul acesta
Sursa foto: disponibilizari
19 Apr 2010   •   10:22

75.000 de bugetari ar putea să fie concediaţi în 2010. Este planul Guvernului pentru combaterea crizei financiare. Şi tot guvernul promite că disponibilizaţii nu vor rămâne pe drumuri. Guvernaţii vor să acorde subvenţii la angajare, sprijin pentru înfiinţarea de firme sau credite fiscale, pentru fiecare nou angajat.

Guvernul continuă restructurarea aparatului de stat, titrează ziarul Gândul. Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, susţine că în şedinţele de la Palatul Victoria nu s-a discutat nicio cifră privind numărul disponibilizaţilor. Mai mult, el spune că nimeni nu a făcut un scop din a da oameni afară.

Jurnaliştii de la Gândul spun că veştile nu sunt rele pentru toată lumea. De exemplu salariile angajaţilor din sănătate şi asistenţă socială ar trebui să crească. Mai mult, în aceste domenii, se discută chiar şi de noi angajări.

Executivul consideră că, în administraţia publică, guvernarea liberală a ?umflat? artificial numărul de angajaţi şi că, de fapt, necesarul de disponibilizări este mai mare decât cel de angajări.

Săptămâna trecută, preşedintele Traian Băsescu, avertiza Guvernul că statisticile nu arată nicio reducere a numărului de bugetari. La scurt timp, miniştrii au participat la o sedinţă. Iniţial, niciun ministru nu a recunoscut că s-ar fi discutat despre vreo disponibilizare. Ulterior, ministrul Muncii, Mihai Şeitan a recunoscut că miniştrii au avut termen să prezinte o situaţie la zi cu câţi angajaţi au fost disponibilizaţi la nivelul ministerelor şi instituţiilor de coordonare.

De la începutul anului, miniştrii cabinetului Boc au vehiculat diverse cifre privind disponibilizările. Ministrul de Finanţe, Sebastian Vlădescu, spunea că vor fi daţi afară 100.000 de bugetari.

Antena 3

×
Subiecte în articol: disponibilizari guvern Berceanu
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close